woensdag 22 juni 2011

Bloesje

Zo af en toe móet ik iets kopen vóór mezelf ván mezelf.

Dan loop ik de winkels af en zoek. En zoek. En zoek. Soms is niets goed genoeg. Mééstal is niets goed genoeg. Of goedkoop genoeg, want ik ben een krent.
Vorige week kocht ik dán maar een tuniekje. Ik rukte het uit het rek en rekende snel af, voor ik me kon bedenken. 't Staat leuk, hoor. Veel complimentjes gehad.

Maar toen ik in de rij stond om dat tuniekje af te rekenen, stond er een mevrouw voor me met een bloesje aan dat véél leuker was. Helemaal geschikt voor mij ook. Wat langere mouwen, en dat is goed, want ik mag niet in de zon. Vrolijke kleuren, en dat is goed, want dat ben ik zelf niet zo, de laatste tijd. Optisch slank model, want dat heb ik zelf niet zo, al langere tijd.

Ik twijfelde. Zal ik vragen waar ze het vandaan heeft? Maar ik durfde (natuurlijk) niet.

En nu, nu loop ik steeds te spieden of ik dat bloesje nog ergens zie. Of die mevrouw. En spíjt dat ik heb, dat ik het niet vroeg!

Dus. Als u ergens een leuk katoenen bloesje te koop ziet, met vrolijke kleuren (witte ondergrond, groen, rood, roze en oranje lijnmotieven geloof ik), en driekwart mouwen: denk dan aan mij....

8 opmerkingen:

CdeV zei

even in die winkel aan iemand van het verkooppersoneel vragen wellicht? hebben ze een online shop waar je kan zoeken? en let op: ga je 't passen, staat 't je helemaal niet ben je dubbel blij met je tuniekje....

nicolette zei

oh, zoooo herkenbaar!
Ik kan ook bijna nooit iets vinden dat ik én echt leuk én goedkoop genoeg vind.
En net als jij; als ik dan iemand zie met écht iets leuks, durf ik het ook niet te vragen.
Laatste keer weer zo'n spijt!

Zullen we afspreken dat we het de volgende keer gewoon wél doen? Kijken wie op die manier het eerst iets geweldigs scoort?!

Karien zei

dat heb ik nou met parfum...

Anoniem zei

Hahaha. Ik zie het al voor me dat je allerlei blousjes krijgt toegezonden van bloggers....

Nicole zei

Ik ga het in de gaten houden!

ChoCho zei

spijt komt altijd achteraf ... succes met de zoektocht !

Inge zei

Ik zal eens kijken ;-)

Aritha zei

Ik zal eens goed om me heen kijken en aan elke gebloemde dame vragen waar ze haar bloes vandaan heeft. Superblogje, waar ik veel in herken. Ik hoop dat er steeds meer tijden zullen zijn dat je wat vrolijker bent. xxx