Uitgelezen 2019

dinsdag 15 november 2016

Levensgevaarlijke pantoffels en mijn purperpollerige trui

Van Grote Pol kreeg ik voor mijn verjaardag pantoffels van het merk Tuflaa. Dat zijn levensgevaarlijke pantoffels: ze zitten zo lekker dat je ze niet meer uitdoet. En dus niet meer naar buiten gaat, zodat je veel te weinig beweegt op een dag. Heel gevaarlijk dus voor hart en bloedvaten.
Na mijn verjaardag, waarop ik toch weer over mijn grens was gegaan, overviel me een fikse migraine die tot vanmorgen aanhield. Bijna al die tijd liep ik rond / hing ik op mijn stoel / lag ik op de bank /bed met die tuflaas aan mijn warme voetjes.
Gemaakt van wol van Oostenrijkse schaapjes, je ziet ze grazen op de grasgroene alpenweiden tussen de jodelende complete familie Von Trapp en de edelweissjes. De wol gesponnen door een Doornroosjelookalike, in elkaar genaaid door een noeste, razendknappe kleermaker in lederhosen en vervolgens met de hand geborduurd door een lief grijs omaatje met appelwangetjes. Nah, wat een mooi verhaal aan mijn voetjes.

je moet die trui in het echt zien, want deze foto slaat nergens op
En daarbij droeg ik mijn zelfgebreide trui. Je doet 'm niet meer uit omdat ie zo lekker zit. Gemaakt van alpacawol, heerlijk zacht, kriebelt gegarandeerd niet.
Je ziet de alpacaatjes dartelen op de hoogvlakten van Peru, geëscorteerd door Peruaanse straatmuzikanten, de wol afgeschoren door een gespierde mesties met een huid als van leer, gesponnen door Peruaanse indianenmeisjes met pijlkokers op hun rug, naar Nederland verscheept in een uitgeholde boomstamkajak etc. etc.
En dan uiteindelijk gebreid door een Hollandse veertiger met een onderkin en een niet te onderdrukken snorretje op haar bovenlip.

9 opmerkingen:

mrs H. te B. zei

Oh, wat een geweldige trui! Laat die "kleine" pollen maar zeuren, hij is helemaal goed! en wat een prachtig mutsig middelbaremevrouwencadeau kreeg je van Grote Pol - die kent je dus wel erg goed.... (en durft zoiets te geven.........)

Happy Earl Grey zei

Wat een prachtige trui, ik kan mij voorstellen dat hij mooi staat.
Groetjes El

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik dacht laatst een veelkleurig schaap te zien lopen in de buurt maar....dat kan jij niet geweest zijn want jij zat binnen! Moet dus toch een ander schaap zijn geweest!
(maar die veelkleurige trui zal je vast heel goed staan want je bent geen grijze muis!)

groetjes Trijnie

Anoniem zei

Wat moet ik lachen om jou fantasie!! groetjes, Barbara

Jolanda zei

Alleen al om die prachtige verhalen ben ik jaloers op je warme fleurige trui en sloffen!

willemien zeiStaat je zo mooi, die trui!

MeMaree zei

Haha!

madelief zei

Hoe is het nu met je migraine? Lange aanval.....toch niet van al die suiker in het gebak😜

Mrs. T. zei

Wat een heerlijke wereld beschrijf je zo.

En hopelijk inmiddels weer fit?