Uitgelezen 2019

vrijdag 25 november 2016

Echte ouderwetse handgeschreven liefdesbrieven, daar kan WhatsApp niet tegenop!

We gingen onze overloopkast opruimen. Dat is een paradijs als je van nostalgeren houdt. Twee kubieke meter aan foto's, ansichtkaarten, tijdschriften, prulletjes, kindertekeningen, schoolrapporten, veterstrik- en andere diploma's, zilveren theelepeltjes, knuffeltjes en andere onweggooibare dingen. Volgestouwd. Dus als je iets nodig hebt, vind je nooit wat. We zijn een soort anti-minimalisten, heel onhip. Maar ik vond eigenlijk dat het wel wat minder kan en ging dus maar wat uitzoeken.
Een uitpuilend kratje vol tekeningen en knutselwerkjes van de Polletjes werd een goed gevuld kratje met de allermooiste werkjes. Maar van een kratje vol oude ansicht-, geboorte-, trouw- en rouwkaarten kon ik amper iets weggooien.
Zo gaat dat bij mij. Ik wil best wel opruimen, maar weggooien doe ik alleen in het uiterste geval. En waarom zou ik? Er was uiteindelijk heus nog wel wat ruimte in dat kratje. Vooral toen ik de stapel liefdesbrieven en kaartjes die ik in onze verkeringstijd naar Grote Pol stuurde eruit gevist had. Wat was ik vroeger romantisch, zeg. 'k Heb er een filmpje van gemaakt.
Straks maar eens doorlezen, waarschijnlijk krijg ik er kromme tenen van, want ik ben een stuk nuchterder geworden in de loop der tijd. Of ik krijg de smaak opnieuw te pakken en krijgt de romantische liefde een flinke oppepper.


En eindelijk vond ik ook het verlovingsdagboek terug waarin ik vanaf bijna tien maanden voor de bruiloft elke dag iets schreef. Een dik schrift volgepend met liefde. 

Kijk, da's nog 's andere koek dan dat gewhatsapp van tegenwoordig. Arme jeugd van nu.

2 opmerkingen:

mrs H. te B. zei

Ach, ik hoor van de jeugd van tegenwoordig dat je ook via de mail en andere moderne dingen romantisch kunt zijn - ik vroeg me het inderdaad ook wel eens af: hoe verliefd te zijn als je niet hoeft te wachten op de kerende post, als je elkaar elk moment kunt bellen en appen en weet-ik-veel-wat... Nee, dan wij vroeger: bevriezend in de telefooncel om eindelijk je Lief weer eens te horen!

van alles wat in huis en tuin. zei

Haha....ik ben ook bezig te "ontspullen" Ik heb al 1 ding gehad....de klerenkast! Goed begin toch? Ik wilde op mijn eerste post daar maar eens over beginnen....je bent me voor!Haha....ga toch door daarmee (als ik zin heb)

groetjes Trijnie