Uitgelezen 2019

dinsdag 2 juni 2015

19/272 Doe de test!!! Bent u wel normaal?

Doe eerst de test door de vraag hier rechts te beantwoorden, en lees hieronder (dus pas NA het beantwoorden van de vraag) meteen hoe raar u bent!Polletje 1 ging dus op kamers. Ik weet niet of ik dat al verwerkt heb, maar ik vertoon tot nu toe geen buitensporige emoties. Het is gewoon vreemd. Alsof hij zo weer terug kan komen. Dat wordt dan wel een probleem, want Polletje 2 is dolblij met de ontstane ruimte en frisse lucht op zijn kamer. Maar P.o.k.* is natuurlijk wel welkom.

Ik vind het vooral heel snel gegaan zijn. Gisteren lag hij namelijk nog in zijn wiegje op onze slaapkamer allerlei buitenaardse geluidjes te maken.

Vanwege die verhuizing stonden zijn twee vitrinekasten tijdelijk in onze woonkamer. Polletje 2 vond dat wel cool. Het leek nu wel of we een normaal gezin waren, met een normale inrichting, vond hij.
U moet namelijk weten dat wij in huize Pollenstein heel abnormaal zijn. In onze woonkamer staan namelijk tafels, stoelen, een bank, wat kasten, wat kamerplanten, we hebben een laminaatvloer en ook een aantal lampen. Je zult hier maar wonen.

Maar nu uw persoonlijke uitslag, daar kwam u tenslotte voor.

Antwoordde u met ja, we hebben er 1 of 2 (met of zonder verlichting), dan bent u normaal. Volgens Polletje 2.

Was het antwoord nee, dan moet ik u helaas teleurstellen. U bent abnormaal. Net zo wereldvreemd als die lui van huize Pollenstein. In de ogen van Polletje 2 dan. Dat relativeert de uitslag gelukkig behoorlijk. Ikzelf denk er anders over.

Vanaf drie vitrinekasten zit u in de risicogroep, u moet leren maat te houden. De Polletjes vinden u echter tof, want zij zien in u een mede-verzamelaar.

Bij zes of meer vitrinekasten bent u hopeloos / absolute topper. Dan bent u een levend museumstuk, hoe gelukzalig in de ogen der Polletjes. Ik denk dat u finaal doorgeslagen bent.

* Ik gaf Polletje 1, die vanaf nu Polletje-op-kamers heet, een startpakket voor de kamerbewoner mee. Want ook al ben ik dan abnormaal, ik ben net zo'n goede moeder die zo af en toe bezorgd is om haar kroost als iedere andere moeder mét vitrinekast.

U vindt betaalbare vitrinekasten onder andere hier. Een eenvoudige Detolf volstaat. Bent u voor nog geen 50 euro volkomen normaal! Of binnenkort op Marktplaats, afkomstig van alle lezers uit de risicogroep en hoger. 

24 opmerkingen:

Corine(THUIS) zei

Geen vitrinekast hier, abnormaal dus. Maar gelukkig niet in een risicogroep. Dus ik denk dat ik er mee kan leven.. En al zijn beide dochters al een tijd het huis uit, ze krijgen nog steeds af en toe een pakket van hun moeder mee ;-) (Ik bedenk trouwens dat ook de dochters geen vitrinekasten hebben)

Purperpolletje zei

@Corine: zorgelijk, zorgelijk... Verder alles goed?

Bibje zei

ow jeetje, wij sporen dus ook al niet.
In het hele huis geen vitrinekast te bekennen.
Maar verder alles wel oké hier hoor. Nog geen uitvliegende bib-kids gelukkig,
als ik het bij jou zo lees dan weet ik niet of ik er wel zo blij mee moet zijn, lijkt of je aan het bijkomen bent van de shock, wees maar een beetje lief voor jezelf hoor ;)

Purperpolletje zei

@Bibje: ai, ai, ai. Hou je haaks!

van alles wat in huis en tuin. zei

Ligt er aan wat je onder een vitrinekast verstaat....moet er persé glas in: dan heb ik 'm niet......zonder glas: ja! Telt die mee voor redelijk normaal?
Verder genoeg dichte kasten boven: daar kun je alles ingooien en niemand ziet het: heel handig!!
Kaal zo zonder een aantal vitrinekasten en oudste; ga je het allemaal weer snel vullen? (geen kind natuurlijk....die is onvervangbaar)

Mrs. T. zei

Geen vitrinekast, wel twee boekenkasten. Hoe abnormaal is dat?

Inge zei

Oh jee, in de ogen van jouw jongens ben ik hopeloos abnormaal.

Anoniem zei

Vitrinekasten, bestaan die nog in de 21e eeuw?

Anoniem zei

Ps groeten Liesbeth

Dorien H zei

Wel vitrinekast, geen Ikea. Ik doe het lichtje nooit...man, dan zie je al het stof en de kringen van het glas.....Maar de kast staat hier al jaren en ach, alles went.....

Anoniem zei

Hmm Ik heb een inbouwkast met zonder deur. Daarin stel ik theeserviezen ten toon. Ik gebruik ze ook. En een plank met spelletjes, breiprojecten, boeken. Maar geen vitrinekast..
Wat wel..
Een digitale piano. Een pianokruk, een hoekbank een stereokast, een dressoir een eettafel zes stoelen, een grote stoel en een bijzettafel als salontafel. Een paar planten in de vensterbanken.

Ach gelukkig voer ik al gesprekken met iemand die ervoor heeft geleerd.
Petra

desiree zei

geen vitrinekast maar wel een boekenkast met glazendeuren. (ook van de leverancier van Detolf :-) ) hoe abnormaal is dat?

Tineke Plooij zei

Ik heb geantwoord: een of twee; maar eigenlijk is het een halve, of misschien zelfs maar een kwart: ik heb een klein vitrinedeel in een kast die overigens is gevuld met boeken, en kastjes voor serviesgoed; en een plank voor mijn tv; en één voor cd's.

Dus dan ben ik maar half of kwart normaal?

Tineke Plooij zei

En overigens: mijn dochters zijn al lang het huis uit; een paar jaar geleden is een ervan tijdelijk teruggekeerd na verblijf in het buitenland: we zijn heel goed met elkaar, maar waren allebei blij toen ze weer eigen woonruimte had gevonden.
Zij heeft overigens wel één echte vitrinekast, om mooie dingen te showen.

Purperpolletje zei

Tjonge. Ik maak wat los. Ik verloor zelfs een volger met dit stukkie.
Polletje vindt een kast zonder glas niet meetellen. Een deel van een kast met glas is ook niet oké, afgekeurd. Een boekenkast met glas is een twijfelgeval, want die hebben opa en oma en die zijn per definitie niet gestoord.
Gelukkig kunnen we allemaal in psychotherapie, maar ik weet niet of dat wel volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Een Detolf is goedkoper.

mrs H. te B. zei

Ik WIL er nog eentje kopen of vinden - wat zegt dat over mij? Overigens mis ik nog wel meer kasten - ook een boekenkast moet er nog komen.....

Ik heb al twee jaar boeken in dozen en op stapels - hoe (ab-)normaal is dat? Heeft die zoon van je daar ook een mening over?

Tineke Plooij zei

In dat geval telt mijn 'vitrinekast' niet mee. Al heb ik er dan net nog een prachtig glas in gezet, een echt glaskunstwerkje dat ik heb gekregen als dank voor een kleine dienst.
De vitrinekast van genoemde dochter telt wel mee.

merula zei

ik heb vier letterbakken, hoe zit dat? En ik kijk graag in andermans boodschappen tassen (tandpasta, cup a soup, pijnstillers, banananen, anti-roos shampoo, fiets lampjes, sultana, hagelslag en post it dingetjes.)

wilma zei

nee!! Wij zijn dus ook niet normal. Maar ach, als ik dit lees zijn we niet alleen toch?
Enne, hier ook kids uit huis en het is reuzehandig een moeder te hebben die je wat meegeeft...
Groet, en sterkte ermee!!
Wilma

Anoniem zei

lang, hoog, niet diep, van ikea; een echte vitrine!!
2 oude kastjes met glazen deuren; alleen de onderste twee planken zijn verstopt: telt wel (vind ik).
Zelfgemaakt kastje, waarvan één deurtjes toch echt wel een vitrine is...
oude kast met glas in lood; telt dus niet mee :(
Muziekkamer: oud, twee deuren dicht en een deur met glas: inhoud is goed te zien.
en boven: een oude met gebogen glas: een echte!
en.....risico of topper??? in ieder geval ben ik een hopelose verzamelaar en wil mijn 'rommel' goed kunnen zien!
Doei,
Jojo

Joolzz zei

Geen vitrinekast hier! Wel drie 'Polletjes' op kamers. Inclusief startpakket dat al met enige regelmaat is aangevuld door ons. Gek? Ik weet het niet.... Moederliefde heet zoiets geloof ik! :-)

Willem zei

Uit jouw enquête is in ieder geval af te leiden dat kleurenblindheid of -zwakte iets is wat niet of nauwelijks tot jouw (families) leefwereld behoort. Ik behoor tot de laatstgenoemde categorie en ben niet in staat om zwarte(?) letters op een lichtzwarte ondergrond te lezen. Ik zie alleen maar een roodachtig vak waarin wat cijfertjes staan, maar heb geen idee waar dat op slaat.
Ik ben inmiddels meer dan 45 jaar met jouw tante getrouwd, en nog langer weet ze van mijn 'kwaal', maar is nog steeds in staat om mijn mening over een kleurencombinatie te vragen. Ik ben vaak al meer dan tevreden als ik de kleuren kan onderscheiden. Aan een oordeel over de combinatie hoef ik niet te beginnen en waag me er ook niet aan.

Purperpolletje zei

Sorry Willem, die kleuren zitten in het programma en ik versta geen HTML. Maar volgens mij zitten jullie goed qua gekte!
Haha, die tante van mij, gewoon stug volhouden!

Greet zei

Ik heb geen pronkkast.
1. Ik heb niets om mee te pronken.
2. Ik hou niet van glazen lappen.
Ik heb één kast in de kamer: een grote boekenkast. Daarin staan alleen maar boeken te pronken. Ik ben dus abnormaal in de ogen van de jongste Pol-generatie. Maar dat wist ik eigenlijk al veel langer. Ik ben lekker uniek!