Uitgelezen 2019

zondag 18 januari 2015

8/272 Spoedcursus Tijdverdrijf - Inleiding en 5 tips

Er zijn van die dagen dat je de tijd wilt verdrijven. Bijvoorbeeld als het buiten koud is en er rottige natte sneeuw valt en je weet niets te doen. Je wilt bijvoorbeeld
niet fijn een boek lezen,
niet een gezellig lange brief schrijven naar je zielige, oude tante zonder computer,
niet kletsen en geen kopjes thee drinken,
niet een ingewikkelde Schwarzwälder Kirschtorte bouwen,
niet met het hele gezin musiceren rond het orgel/de piano / de doedelzak / het drumstel / de karaokemachine,
niet eindelijk die legpuzzel van 4000 stukjes afmaken die al sinds kerst gigantisch in de weg ligt te verstoffen,
niet de vieswitte eettafel - en meteen ook maar de stoelen en de kastjes - schuren en aflakken op de wijze van Vanalleswatinhuisentuin,
niet die film afkijken die op de DVD-speler al maanden klaarstaat voor jou,
niet sjoelen en al helemaal
niet niets doen.

Dan moet je iets doen dat écht zinloos is.Vijf tips:

1. Een trui breien...

... waarvan je halverwege het voorpand al merkt dat je te groot of te klein bent begonnen. Stug volhouden, tot bij het eerste passen blijkt dat het inderdaad echt niets wordt. Met een beetje geluk kun je op een andere dag dat je de tijd wilt verdrijven de hele boel weer uithalen.


2. Mekkeren


Als je dan eindelijk jezelf zo ver hebt dat je tóch iets van die leuke lijst hierboven gaat doen, blijf dan van binnen je baalgevoelens oproepen. Dan ga je vanzelf mekkeren en uitstelgedrag vertonen. Voor je het weet is de halve middag voorbij.

3. Ga op weg naar een vriend of vriendin...


... en vergeet dan tot je er bijna bent dat je het boek dat je wilde lenen inmiddels van iemand anders had geleend / het cadeautje dat je wilde geven nog op de vieswitte tafel ligt / je vriend of vriendin op vakantie is / een stoofpot wilde maken en je dus meteen terug naar huis moet om nog voor 21.00 uur voedsel op tafel te kunnen zetten voor je hongerige bloedjes van kinderen.

4. Maak lampenkapjes...


...voor boven de vieswitte tafel die je binnen een jaar verschrikkelijk lelijk gaat vinden. Dan kun je binnen een jaar weer opnieuw beginnen met je man te overtuigen dat het echt niet meer kan en kun je weer wat nieuws maken.
5. Ga de slaapkamer van je zoons opruimen


Dit behoeft geen toelichting. Iedereen weet dat dit werk zinloos is. Óf ze doen het netjes zelf, óf ze zijn hopeloos, dan is het jojo-effect nog erger dan bij afvallen.

Dit is dag 8 van 272 dagen dagboek-op-Purperpol.

7 opmerkingen:

wilmi zei

De eerstvolgende keer als ik mijn tijd wil verdrijven ga ik denk ik maar eens bij een (blog)vriendin annex tweelingzus haar vieswitte eettafel bewonderen, kijken of het echt zo'n rommel is bij die zoons van haar,samen een wandelingetje maken in het bos en met een beetje geluk vreselijk hard springen in de plassen.
Waarna we ons tegoed doen aan koffie met appeltaart.
Echt, dat ga ik doen.

Purperpolletje zei

@Wilmi, ja, zussie, dat lijkt me superleuk!!!!

Greet zei

6. Lekker spetteren in de koeientunnel.

merula zei

krijg spontaan zin om te mekkeren. Heerlijk alleen het woord zelf al me-kke-ren, heb het in jaren niet geschreven of zelf uitgesproken!

van alles wat in huis en tuin. zei

Tis me wel opgevallen dat je meer NIET wilt doen dan WEL! Wat een lange lijst van NIETDOENDINGEN zeg! Geef jezelf eens een schop onder de kont en ga een boek lezen en mekker niet zo!!
( en eh....bedankt voor de reclame....wat zijn de kosten daar voor?))

Anoniem zei

punt vijf is het beste!!
echt nutteloos!
jojo

erika zei

Hè gelukkig, je bent weer goed op gang! En nergens zin in hebben levert wel een leuk blogje.
Ik denk dat ik maar weer eens een draadje ga spinnen of een boek lezen; in ieder geval geen ramen lappen.... nee hoor, helemaal geen zin in.