Uitgelezen 2019

zondag 11 januari 2015

1/272 - Over een verstokte Rotterdammer en de diepvriespizza als ultiem genotsmiddel

Gisteren had u hier al kunnen lezen dat Grote Pol en ik die dag 25 jaar geleden verloofd waren.


Bron: etymologiebank.nl

Inmiddels zijn we allang niet meer verloofd.
Na precies negen maanden trouwden we, op 10 oktober 1990. In de tussenliggende periode hield ik een dagboek bij, dat ik op de trouwdag aan Grote Pol gaf en dat nu ergens achterin de overloopkast ligt. Over die kast schrijf ik morgen wat, maar vandaag schrijf ik hier de eerste bladzijde in mijn 'nieuwe dagboek'.
Een dagboek, opgenomen in dit blog, dus. Streven: elke dag een stukkie. Niet alleen om dit blog wat nieuw leven in te blazen, maar ook omdat over de gewone alledaagse dingen schrijven en lezen leuk is. Vind ik dan. Misschien denkt u er anders over, maar dan leest u hier niet mee.

Vandaag wilden Grote Pol gezellig iets samen doen. Maar ik wilde niet in de wind en de kou wandelen of fietsen (ja, ik ben lui),  hij wilde om mij een plezier te doen wel een spelletje doen, maar daar had ik ook al geen zin in. Toen gingen we maar linosnijden. Of nee, ik ging mijn lino-afdrukjes die ik al gemaakt had kleur geven en hij ging gutsen.

Laten we zeggen dat Grote Pol geen natuurtalent is.

Dat ben ik ook niet, maar ik vind het gutsen wél leuk, ik had wél wat inspiratie en ik ben op dit vlak meer een doorzetter dan hij.
Op de foto ziet u mijn creatieve interpretatie van de Zuid-Limburgse gigaslak en een stapel boeken in spiegelbeeld. Van de hand van Grote Pol kwam een soort Euromast, want eens een Rotterdammer, altijd een Rotterdammer. De foto daarvan voeg ik maar even niet toe, want ik wil ons zilveren huwelijksjubileum graag nog meemaken.Nou ja. Toen ging Grote Pol in zijn eentje een eindje wandelen en ging ik in m'n eentje een stukje bloggen.
Maar straks gaan we gezellig samen een hapje eten. O ja, en dan past het helemaal bij een dagboek om te schrijven wát dan: een zelfbedacht soepje van knolselderij, ui, champignons en knolselderij en een koude (brrr) tonijnsalade.
De Polletjes krijgen een diepvriespizza waar zij dan weer volkomen gelukkig van worden.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk idee om een hernieuwd dagboek te maken!

Anoniem zei

Iedere dag? Wow!
Groetjes Liesbeth

wilmi zei

Gefeliciteerd hoor, met jullie verloving van 25 jaar geleden. Ik begrijp dat dit ook een feestelijk jaar gaat worden. Wij ook hoor. Ja natuurlijk, hoe kan het ook anders..
Nou en wat is er dan leuker dan al gutsend mijmeren over al die jaren samen? Alles beter dan ruzie maken. Of de een fietsen en de ander hardlopen zoals wij deden. Nee, gutsen jullie nou maar lekker. En houd ons op de hoogte hè!

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik dacht al: weer een post van Purperpol, gisteren toch ook al???
Zo een aantal weken moet ik je missen en nu ineens.....
Maar een superidee: als ik op de thee kom schrijf je dan ook op dat je zo'n leuke ex-collega op bezoek hebt gehad?

erika zei

Dát vind ik nou een goed begin van het nieuwe jaar: iedere dag een blog(je) van Purperpol! Geweldig.
Tot morgen dus!

Anoniem zei

wat een GOED voornemen, erg leuk!! ook leuk voor mij! kan ik elke dag wat leuks lezen!
Succes!!
en tips voor gemakkelijke maaltijden lees ik maar al te graag!
Doei,
jojo