Uitgelezen 2019

donderdag 6 november 2014

Aan de gang

Project: gang
Doel: harmonieuze, professionele uitstraling
Middelen: behang en verf
Uitvoerders: Grote Pol en Purperpol: schuren en verven, vrijwilligers: behangen, Polletjes: bijkomende werkzaamheden
Planning: 1 week herfstvakantie.

Ik was in een zeldzaam ijverige en energieke bui. Zeker de helft van mijn lange to-dolijstje had ik op mijn eerste herfstvakantiedag al weg kunnen strepen, dus vond ik dat ik tijd over had. Ik pulkte eens aan het behang in de gang en hé, het liet toch zomaar helemaal los! Nou ja, zeg. Wat naar nou toch, dat lelijke, vieze, beschadigde behang dat er in een hoekje wat los bij hing, dat moest er dus nu wel helemaal af.

Toch kwam het goed uit, want al tijden wilde ik de gang een wat professionelere uitstraling geven. De klanten voor Stap op komen door die hal naar mijn praktijkruimte en het geel, paars en rood spatte mijn gespannen bezoekers toch wel erg toe. Rustige, harmonieuze kleuren moesten er op muur en deuren komen.

De volgende dag stonden Grote Pol en ik in de verf- en behangwinkel die kleuren uit te zoeken, tussen de 529.976 mogelijkheden. We vergaten spontaan Ons Doel. We zijn namelijk kleurverslaafd. We waren net een komisch duo, u had ons moeten zien.
Grote Pol ging voor geelachtige tinten, ik vond het niks. En ik wilde ook geen blauw. Rood en paars waren we net aan het wegschuren, dat was ook geen optie. Aan groen dachten we niet en voor grijs zijn we allergisch. Dus namen we uiteindelijk staalkaartjes beige en bruin mee en een proefrolletje viesgelig behang.
Thuisgekomen kwam ik tot inkeer. Dit was afschuwelijk, dit wilde ik niet.

Lang verhaal kort. We kozen voor wit behang en twee tinten oranje voor de zeven te behandelen deurposten (met een boel hoekjes en randjes) en de vijfenhalve deur die ons piepkleine halletje telt: de voordeur, kolenkastdeur, wc-deur, trapkastdeur, meterkastdeurtje, keukendeur.

Het was afschuwelijk. Ik moest verven, want dat kunnen de mannelijke Pollen niet. Maar ik kon niet lang omhoog kijken, i.v.m. die duizeligheid uit mijn vorige berichtje. De dure, echt goede verf vlekte wat en pakte de eerste laag slecht en de muren waren broos en met grote gaten. De gang was een gribus, een zooi, een puinhoop.
Wat een fijne herfstvakantie was het. NOT. En die andere helft van mijn to-dolijstje was (is...) nog lang niet weggewerkt.

Toch zetten we door, we vonden vrienden die wel wilden behangen en na een week was het af.

een filmpje over de complexiteit van de deurposten met mijn originele zware, bekakte stemgeluid

En toen vonden we het toch niet mooi. De muren zijn hagelwit, da's fijn, maar het oranje is wel heel oranje en niet professioneel. We nemen de tijd om eraan te wennen of om te bedenken welke kleur de deuren gaan krijgen, want de deurposten ga ik dus absoluut niet nog een keer schuren en schilderen. We denken aan koningsblauw of olijfgroen, met gouden, zwierige letters erop. Maar dat zal wel weer niet professioneel genoeg zijn. Staan we in de winkel en kiezen we voor lavendelpaars met gele stippen, wat ik u brom.

De kleuren op de laatste foto kloppen het best met de werkelijkheid.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hè wat jammer dat je niet tevreden bent. Ik vind grijs wel een mooie kleur. Daar staat bijna alles mooi bij:paars, oranje, rood, groen.
Groetjes Liesbeth

Christina zei

Ik vind het mooi en ook wel professioneel.

Zeeuwse Mama zei

Ja oranje is een gewaagde kleur. Ik vind het in elk geval: heel erg opgeknapt en fris er uit zien! En die leuke lijsten maken het wel af, ik vind het best kunnen, maar heb geen idee wat je qua kleur zou kunnen doen als je het oranje na een maand nog niet uit kunt staan. In de kerk hebben wij ook de combi van oranje kozijnen met grijze deuren, maar ik vind het niets. Maar ja, dat is een kwestie van smaak he. Als je het echt niet weet, kan je altijd nog voor wit gaan, oogt het 'rustiger' misschien.

Anoniem zei

Pff...wat een klus! Ik zou de deuren en posten wit maken en juist de muur een kleurtje geven.

Christina zei

ik vind het mooi. Vooral die onderste foto, warme kleur!
Misschien wennen jullie er wel gauw aan. Ik hoop het, want het is zo jammer als jullie niet tevreden zijn en weer opnieuw moeten beginnen.
Groet, Christina (andere Christina dan de reageerder hierboven)

van alles wat in huis en tuin. zei

Pffft....ik dacht toen ik begon met lezen dat ik morgen bij de thee zou moeten helpen verven!
Maar....gelukkig, je bent al klaar!!
Ik zal morgen even een controlerondje doen...

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met Christina2 eens, het is heel mooi geworden, warme kleuren!
maomi

Anoniem zei

Ik vind het niet mooi. En jullie vinden het ook niet mooi, da's spijtig, want er zit zoveel uur werk in.
Niet iedereen heeft smaak, ik zou zeggen uitbesteden deze klus!


Charly.
erika zei

ik vind het wel mooi, hoor ! vrolijk,

Wondelgijn zei

Jeetje, jij (jullie) bent goed bezig geweest!! Frisse kleuren en toch ook warm. Mooi gedaan dus! Nog een gangetje doen? ;-)

wilma zei

best een durf hoor. Als je het echt niet lijkt, kun je eens iemand anders vragen. Mss een van je klanten/patienten?
Hier is iemand die een oranje voordeur heft. Ik vind het de mooiste deur van de hele nieuwe straat. Prachtig.
Groet, Wilma

Greet zei

Ik hou helemaal niet van oranje, maar ik vind het oranje van de onderste foto eigenlijk best wel mooi. Alleen de muren zijn zo wit. hè?