Uitgelezen 2019

donderdag 30 oktober 2014

Misselijkmakend ventje

Het overkomt me bij culturele, culinaire en zelfs bij huishoudelijke activiteiten, in afnemende volgorde van leukigheid. Tollen en draaien, kolken en kringelen. Duizeligheid die ontstaat vooral als ik wat langer naar boven kijk, bijvoorbeeld in een museum of bij het pakken van een boek (cultureel),  als ik een flesje ketjap uit de krochten van mijn keukenkastje vis (culinair). En helemaal bij huishoudelijke activiteiten, als ik de ramen lap (op een wankel trapje op het balkon) of de bovenkant van de deurposten schilder of afneem (dat doe ik nogal vaak de laatste tijd, want we hebben vorige week de gang (/ hal / vestibule / voorportaal / ontvangstruimte) geschilderd en daarin zijn maar liefst zeven deurposten). 

Dus trok ik na twee jaar tobben nog maar eens aan de bel in het medische circuit. Medicus A dacht dat mijn duizeligheid misschien ook wel aan de hoge bloeddruk lag en gaf me er een pilletje bij. Ik vertelde Medicus A na nog drie maanden draaien en tollen dat ik dacht dat het weleens zou kunnen komen door een juist te lage bloeddruk. Een 24-uursmeting volgde, waaruit bleek dat mijn bloeddruk inderdaad wat laag was. Pilletje er weer af, duizeligheid bleef. 

Medicus B stuurde me door naar Medicus C, een manueel therapeut die heel subtiel te werk zou gaan. 

Daar was ik dinsdag, op een dag dat het eigenlijk heel prima ging. Ik had lekker geslapen, een licht ontbijtje genomen, wat huishoudelijke lage karweitjes gedaan, heerlijk m'n baantjes getrokken in het plaatselijk zwemparadijs, ahum, en was meteen doorgegaan naar de man waar ik veel van verwachtte.
Na wat gepraat en wat gegevens over en weer ging hij op onderzoek uit. Ik moest alle kanten op draaien, mijn hoofd aan hem geven en nou ja, u kunt zich er wel wat bij voorstellen. Zelfs een helmpje op, om te kijken tot hoe ver ik kan omkijken (niet ver) en die man zag in mij wel een kanshebber. Onderzoek afgerond, wilde hij nog even wat gaan behandelen en toen was ik opeens misselijk. Heul misselijk. Zweet brak me uit, alles draaide, beroerd, ook dat kent u wel. Ik zei nog stoer dat hij wel kon beginnen, maar dat deed ie gelukkig niet. Glaasje water, nieuwe afspraak voor vandaag.
Aangekleed, naar buiten, frisse lucht en het werd alleen maar erger. Grote Pol gebeld die mij met de auto kwam ophalen en in de auto zo enorm overgegeven.... 
En straks mag ik weer naar dat misselijkmakend ventje. Ik geloof dat er toch echt wel iets goed mis is in die nek van mij... Ik neem nog maar een plastic zak mee, voor onderweg.

13 opmerkingen:

Karien zei

Ach meid toch, hopelijk helpt het wel!! Heel veel sterkte en beterschap gewenst!

Marbada zei

Ach ja die nek!! Vertel mij wat, als die niet goed zit,daar kan je zoveel ellende van hebben. Nou heel veel sterkte en hopelijk werkt het!!

erika zei

oh, wat vervelend, zeg ! Er kan nog een andere oorzaak zijn: gruis in het evenwichtsorgaan. Misschien kun je vragen of je naar een neuroloog verwezen kunt worden. Sterkte !!

Purperpolletje zei

@Erika: bij mij ook gruis in het evenwichtsorgaan, maar deze behandeling richt zich op de andere duizeligheid die ik óók heb.

Anoniem zei

Hoi Lydia,
Mijn moeder had dat ook in zeer ernstige mate.
Eeen natuurarts kwam er uiteindelijk achter dat ze vit B12 tekort had.
Dat slikt ze nu dagelijks en heeft er nooit meer last van!
Groetjes, Ellen

merula zei

ow das vervelend je wilt natuurlijk wel gewoon je pirouetjes kunnen blijven maken tijdens het poetsen van het huis met het ballarina doekje....
Succes, ik hoop dat ze snel vinden wat er aan scheelt!

Anoniem zei

Hè, wat naar Lydia! Is het donderdag wat beter gegaan? Sterkte!
liefs, Greta

Tineke Pl zei

Sterkte! Lijkt me heel ongemakkelijk; hopelijk is er iets aan te doen!

van alles wat in huis en tuin. zei

Oh....wat vervelend voor je Lydia!
Wat zou er toch aan de hand zijn vraag je je af! Ik hoop voor je dat er iets gevonden wordt waar ze iets aan kunnen doen: veel sterkte!

Anoniem zei

Nou zeg, dat klingt helemaal niet leuk. Ik heb nog nooit van zoiets gehoord, maar hoop van harte, dat de tips hierboven, je op weg helpen een oplossing te vinden.
Knuffel uit berlijn,
Jojo

Introverte Mama zei

O wat eng zeg. Ik zou nooit naar zo'n ventje toegaan. Brrr. Na een jaar last te hebben gehad van draaiduizeligheid ging het vanzelf over ...

Ik hoop zo dat het helpt en dat hij jouw nek heel laat.

Josh zei

beterschap! hoop dat het helpt

Greet zei

Ik had dit berichtje nog niet eerder gelezen, vandaar mijn late reactie. Hoe gaat het nu?
Weet je dat er in het ziekenhuis in Apeldoorn een landelijk duizeligheidscentrum is?