Uitgelezen 2019

zondag 16 november 2014

Van een oude vrouw en haar geschenken

Het was weer die tijd van het jaar. De tijd waarin ik toegezongen word, felicitaties in ontvangst mag nemen en cadeaus krijg. Fijn altijd. Behalve dan dat ik nu écht tegen de vijftig ga lopen.

Wat ik zoal kreeg? Nou. Best wel veel leuke dingen. Zelfs zo leuk dat ik er een heus berichtje aan wilde wijden en dat zegt wat, want zo schrijverig ben ik niet meer.

Van Grote Pol kreeg ik min of meer een toezegging. Er hangt hier al eeuwen een poster in de kamer die alleen hij nog mooi vindt. Daar mag iets anders voor in de plaats komen. En echt schilderij wil ik. Maar ja, daar moet je dan toevallig tegenaan lopen.


Verder kreeg ik onder andere het volgende.


Een echte bezem van de buurvrouw. Nou ja, buurTvrouw, van een straat verderop. Anders denkt u dat dit alleen eigenbelang van haar was. Ze had grootse bezemversierplannen, maar dat werd niet wat. Dus plakte ze 'm vol met plakkertjes. Ook leuk.
Twee boekjes uit de methode Open Vensters. Ik vermoed dat het gaat om taalonderwijs aan jonge kinderen, met name woordenschat en wereldoriëntatie. Prachtige plaatjes!


Ergonomische haaknaalden. Gekregen van de Polletjes die hiervoor naar een echte vrouwenwinkel moesten. 


Een dure oliefles met een lang verhaal. Daarvoor verwijs ik u graag naar B. die dat uitstekend uit de doeken kan doen. Maar u kent B. niet, dus dat heeft weinig zin.


Een scheurkalender die ik eigenlijk niet leuk vind. Dat weet de geefster ook al, hoor, wees niet bang. Ik heb te veel medelijden met de mensen die deze fouten maakten en vind het ongepast om ze uit te lachen. Nou ja, als je een bord 'ganzen' onder een verkeersbord met een overstekende koe plaatst, is dat wel erg dom, maar als een dyslectische, gevluchte, Syrische kapper probeert klanten te lokken met een advertentie waarop 'haar wasen en knipen' staat, vind ik dat dus zielig. 365 dagen lang beoordelen of ik medelijden of leedvermaak voel, vind ik te lang. Deze gaat dus terug naar de winkel. 


Nog een gouwe ouwe. Boekje met viltwerk met echt leuke dingen! Helemaal hip weer.Een stuk kaas. Brandrood. Heel lekker, heel mooi. Je zou er een schilderij van maken. Dit stuk komt van een boerderij hier vlakbij. 


Wat zal ik kopen? Iemand een suggestie? 

12 opmerkingen:

Spaarmoeder! zei

Van harte gefeliciteerd! Leuke dingen allemaal. Lekker verwend, creatief ook nog eens! Van het geld zou ik iets voor je hobby kopen, iets voor bij de haaknaalden :-) ofzo....

Wondelgijn zei

Wat een heerlijke verwennerij! Veertig euro... tjee, daar kan je heel wat van kopen! Een mooi boek, kandelaars voor straks aan de kersttafel, oorbellen, een Moleskine... ! Pfftt... ik heb het al 10 keer uitgegeven merk ik. :-)
Proficiat! Xx

merula zei

oooo gefeliciteerd! Leuk zo even mee te kijken naar je cadeaus :)
De 40 euro krijgt vast een goede bestemming

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik heb je al gefeliciteerd via fb maar toch nog een keer.....gefeliciflapstaart om in onze kleutersferen te blijven!
Ik wet wel een leuk idee met dat geld: je nodigt wat mensen uit (waaronder mij natuurlijk) en gaat dan hoge theeën....geen goed idee? Tja dan zou ik er maar een boek van kopen : heb je minstens 2x plezier van: nu en als je 80 bent nog wel een keer!

Corine(THUIS) zei

Van harte gefeliciteerd, met je verjaardag én met de kadootjes waar je vast veel plezier aan gaat beleven ;-) En dat geld?? Ik zou er gewoon nog even van genieten dat je nu kunt kiezen wat je het allerliefst zou willen kopen...

Silvester van der Pol zei

Geloof Purperpolletje niet als zij met droge ogen beweert écht tegen de vijftig te lopen. Echt niet, dus. Dat duurt nog meer dan vijf jaar, en in dat geval loopt ze eerder weg van de veertig dan dat ze tegen de vijftig loopt!Tineke Plooij zei

En oud, dan ben ik pas oud: net zestig geworden!

Inge zei

Nog van harte met je je-bent-nog-helemaal-niet-oud verjaardag!

Mrs. T. zei

Gefeliciteerd! Leuke cadeautjes. En leuk ook zo'n toezegging.

wilma zei

Van harte gefeliciteerd. Leuk zoveel cadeaus/kados? wat schrijven ze in Holland??
Veertig euro, iets voor je mooie schilderij als begin? Of opmaken voordat de gulden terugkomt??
Ik dacht dat de kalender op het eerste gezicht een memorygame was.
Groet, Wilma.

Anoniem zei

Ontzettend hartelijk gefeliciteeeeeerd!! nog.
Leuke dingen heb je gekregen; dus had je ook leuk bezoek, en was het zekers ook gezellig en dat is toch het leukste van verjaardagen. En dat ouder worden: dat doe je je hele leven al, moet je toch eigenijk al aan gewend zijn ;-)!
Dat oude boekje is echt schattig, met zulk mooie plaatjes. Leg het ergens open op een tafeltje, dan kun je elke dag een andere bladzijde bekijken, en elke keer weer genieten.
En die kalender: eerst dacht ik 'o wat leuk' maar ik begrijg je. Sommige fouten zijn ook gewoon te leuk, maar je zou inderdaad de achtergrond moeten weten. Over mijn taalfouten mag je wel lachen hoor, dat vind ik niet erg:-D
En dat geld....stop het in een apart omslagje in je tas, en als je dan opeens ergens tegenaan loopt waarbij je denkt 'dat wil ik hebben, maar....' dan koop je het gewoon toch!!
Doei,
Jojo

Greet zei

Tjee, Purperpol, wat word jij oud zeg! Je weet dat er een remedie is tegen niet oud worden?
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, alsnog, een beetje laat, maar daarom niet minder hartelijk gemeend.
En je allerleukste cadeau vind ik de bezem. Uniek!