woensdag 27 november 2013

Dingen die het leven opeens weer een beetje leuker maken

Al tweeënhalf jaar ergerde ik me rot aan de snijdende autogordel in mijn nek. Elk ritje werd vergald door het gestriem van dat ding. Ik dacht al dat het aan mij lag, aan mijn postuur of iets dergelijks. Daar hang ik altijd al mijn problemen aan op, tot ik een ons weeg. Grote Pol had nergens last van, tot mijn verdriet, want gedeelde smart is halve smart of zo. En bovendien: een vrouw vindt het toch bijna altijd leuk als een man ook 's een beetje pijn lijdt aan iets onschuldigs? Mijn moeder moest ook altijd zo ongans lachen als mijn vader met z'n hamer op z'n duim sloeg. Dat heb ik overgeërfd, maar Grote Pol heb ik al in geen jaren meer met een hamer in zijn handen gezien. Vreemd eigenlijk.
Maar die man had in het geval van die autogordel geen greintje medelijden met me, echt leuk.
Ik heb geen rijbewijs (kan wel heel goed fietsen), dus ik zat altijd op de rechterstoel. Tot ik vorige week een keer achterin de auto zat en zag dat die dingen dus verstelbaar zijn. Die van Grote Pol stond op z'n laagst, die van mij op z'n hoogst.
Dus: 1. De autogordel op de goede stand zetten maakt het leven weer een beetje leuker.

Binnenkort: 2. Labeltjes op de planken van de keukenkastjes maken het leven van een vrouw alleen in een ongestructureerd mannenhuishouden een beetje leuker.

12 opmerkingen:

Karien zei

Dat had mijn blogje kunnen zijn...! Probleem is dat wij kleiner zijn dan onze mannen, dan hebben wij daar dus meer last van. En dan hebben wij nog wel een Koreaanse auto. Je zou toch denken dat Koreaanse maten ook wat kleiner zijn, maar niks hoor, die gordel snijdt telkens weer in mijn nek als mijn man de auto heeft gebruikt (en ik vind hem zó lastig te verstellen...)

Anoniem zei

Wat een problemen met de gordel, gister zat ik ook vast! de auto remde plotseling, de gordel hiepl enorm!!!!
Succes met de labeltjes, hoe dan ook.
maomi

Greet zei

Oh wat een gezellig blogje weer.:-).
Als je nu Grote Pol met Sinterklaas een chocoladehamer geeft, kun je hem met een hamer zien. Misschien nog beter om hem een voorzittershamer te geven.
Ik ben benieuwd naar de labeltjes.

Mrs. T. zei

Hahaha, de ontdekking van de eeuw!

merula zei

wat een ontdekking en wat fijn dat je goed kunt fietsen :)

Inge zei

Ja, geluk zit zomaar in een verstelbare autogordel :-)

Anoniem zei

Wat sneu, dat je dat niet eerder had gezien.
Maar dan had je nu niets gevonden wat het leven leuker maakt!

Doei,
Jojo

Wondelgijn zei

Ik ben daar dus ook pas kort geleden achter gekomen... ;-) je was niet de enige dus! #troost

Maggie zei

Haha, die tekst boven dit reactieformulier, daar moet je wel om grijnzen.
Alleen ben ik prompt vergeten wat ik wilde schrijven :D

Anoniem zei

Huh? LAbeltjes in de keukenkastjes? Zou ik nou niet doen. Hier is het elke dag weer een ontdekkingsreis voor die heren en zo wordt HUN leven een stuk avontuurlijker wat de gemiddelde man heel leuk vindt. Dus jij jouw plezier en laat af en toe een man los in die keuken. Het is geen hamer nee....wel gegarandeerd succes, mannen uit hun comfortzone zo in de jouwe !
Arie

riet zei

Bij de h fords en misschien ook andere wonkels kun je een soort hoesje met klittenband kopen dat om de gordel heen gaat. Gebruik ik vooral zomers als ik met een shirtje met lage hals achter het stuur zit. Want ondanks de goede hoogte snijdt het dan toch nog. Groet

Anoniem zei

Dat wilde ik nou juist ook zeggen, wat Riet hierboven zegt. Die hoesjes zijn ook handig voor kinderen. Kunnen ze toch de gordel over hun borst doen zonder dat ze het gevoel hebben dat ze stikken als de auto remt.