donderdag 19 september 2013

Lovely Polletjes

Fijn u te ontmoeten hier. Gaat u zitten. Koffie? Thee?
Als u thee kiest, heb ik u wat te vertellen. Kiest u voor koffie, lees dan maar niet verder. Of toch? Ach, u moet maar zien. Ik heb alleen liever dat u thee neemt, want dan issie eerder op.
Heeft u thee gekozen, dan krijgt u van mij een kop zwarte thee. Echte Yorkshire. Kwaliteitsthee, die je wel met een flinke scheut melk en een paar ferme scheppen suiker moet slurpen, anders doet u iets niet goed. 
Die thee kreeg ik van Bob, die hier vorig jaar ook al was (klik hier ook maar eens.) Bob is een vriend van Polletje 1 en Bob kwam ook dit jaar voor de Airbornelanding hier om de hoek. Dit jaar nam hij Kenneth en Elaine mee en deze echte Britten kwamen hier maandag eten. Eerst overlaadden ze me met cadeaus. Thee dus, omdat ik vorig jaar niet durfde te zeggen dat zwarte thee niet helemaal mijn kopje thee is, kreeg ik nu een extraextra grote box met 240 zakjes, goed voor 240 liter. 
En een pot vol chrysanten, en flessen wijn, en een Engels blad van 'onze' Jamie Oliver die toch vooral 'hun' Jamie Oliver is. En een doos met de lekkerste Engelse noga die er is.  

Bob, Kenneth en Elaine bleven de hele avond. Dat was erg goed voor mijn Engels. We kregen het over van alles en nog wat. Over Kenneth die als baby drie dagen ontvoerd is geweest door een aap die haar eigen baby verloren was. Over de Quakers, over de tweede wereldoorlog (om maar eens wat te noemen), over kinderen met gedragsproblemen, over ouders die niet weten wat opvoeden is, over fietsen in Nederland, over structuur en regels en discipline, over de eerste ijzeren brug ter wereld, over erosie en de functie van de duim, maar vooral kwam het onderwerp steeds weer op het lovely dinner dat ik voor ze had gemaakt. En of ze een recept konden krijgen van mijn pindasaus. Nou ja. Dat wil ik best geven, maar ik hatseflats maar wat an. 
En o ja, het ging ook veel over de Polletjes (ze waren er niet bij), hoe lovely en beleefd en leuk en humoristisch en vrolijk en alwetend en goedkunnendeEngelssprekend en broederliefdevol ze zijn. 

Daarnet kwam ik Kenneth en Elaine tegen in het dorp. Ik heb lovely children en mijn pindasaus is absolutely delicious. Ik bloos er nog van.

Nog een kopje thee?13 opmerkingen:

GewoonHannahblogspot.com zei

ja, lekker... zwarte thee graag, met een flinke scheut melk.....!
Hannah

Greet zei

Wow, 240 liter thee, goed voor 80 dagen en dan met een slump melk erin. Lekker!

Anoniem zei

Nou zeg wat een imponerend verhaal
kon je wel slapen?
Al die coplimenten over de lovely
childeren!!
Waar om waren ze er niet bij savonds? zwarte thee, nee.
Maar is die noga echt lekker, het ziet er wat steenachtig uit,sorry.
liefs, maomi

Anoniem zei

Vertel een wat over de ontvoering van Kenneth! lijkt me spannend.
maomi

Jet zei

Geweldig verhaal weer.
En nu je armen wijd open en al die complimenten eens goed in je hart laten landen!!

Willem zei

Ben erg nieuwsgierig naar de uiteindelijke uitkomst van de functie van de duim. Buiten elke twijfel dat de duim onmisbaar is, maar waarvoor: als een onmisbaar onderdeel bij de grijpfunctie of vooral onmisbaar om er iets uit te zuigen.
Laat het eens weten.

merula zei

nee nee 1 kopje is genoeg hoor anders moet ik zo vaak naar de wc ;)

Purperpolletje zei

Ik zuig nooit uit mijn duim. Nooit. Behalve nu, dan. Maar in het gesprek met De Britten ging het dus vooral om de grijpfunctie. Dat de mens in staat is tot het ontwikkelen van zoveel spullen etc., komt doordat de mens als enige schepsel een duim heeft met grijpfunctie. De vraag is natuurlijk of dat het enige is wat de mens van de dieren onderscheidt.

Silvester van der Pol zei

Ook bij dieren zie je vaak dat de vrouwtjes door de mannetjes onder de duim worden gehouden.

Judith zei

hup verloten dat pak thee of is er iemand van je vrienden gauw jarig???ik zelf zou dat op school van mijn zoon in de theekast zetten.. dan is de thee vast zo op..manlief zou t hier wel lekker vinden geloof ik...brrrrrrrrr door school ben ik aan de bio thee. maar alleen daar hoor..

Ada zei

Vier of vijf zakjes in de theepot, zoals ze hier in Engeland doen, dan ga je er lekker snel door heen.
Maar voor mezelf doe ik het nog steeds op de Nederlandse manier. Lekker slap en zonder melk.
Groetjes,
ada

Cisca, Servie zei

Had ze maar naar mij gestuurd met de thee, want dat is iets wat hier bijna niet te koop is. Als men hier thee drinkt is het kamille, menthol of hibiscusthee. Ik als echte theedrinkster heb helemaal niets met deze smaakjes en ben dan ook heel blij als er visite uit Nederland komt die een voorraadje thee voor me mee heeft.Heb een keer hier een doosje thee gekocht 2,75 euro en het was niet te drinken

Anoniem zei

ach, met 240 van zulke zakjes 'sympa-tea' kun je vast wel iemand blij maken, toch?