zaterdag 8 juni 2013

Soms zit het mee, soms zit het tegen

- Als je geen weekendjeweg in een hotelletje boekt, omdat je toch nooit lekker slaapt in zo'n hotelletje en je dus beter in je eigen rustige bedje kan gaan maffen, maar dat dan de buren onder jouw slaapkamerraam een rokende barbecue opstellen en minimaal twintig aangeschoten rokende en lallende vrienden en rinkelende flessen en toeterende claxons en tot in de vroege uurtjes  door feesten.
- Als je je zoon wekenlang aangespoord hebt hard te leren voor nog een extra examen voor een soort middenstandsdiploma, nooit weg - maar wáárom hebben jullie mij daarvoor opgegeven, dat hadden jullie nooit moeten doen, want nu heb ik nog steeds geen vakantie en alle anderen wel en wat heb ik aan zo'n diploma, ik ga toch het leger in - en dat dan de bijlages bij het examen niet geleverd worden en dat dan nét op die dag de school eerder dicht moet omdat er iets met de waterleiding moet gebeuren en dat de school dat ook pas een dag eerder te horen kreeg van het waterleidingbedrijf en dat dus dat hele examen niet door kan gaan, ook niet een uurtje later als de koerier met de bijlages er kan zijn vanwege dat waterleidingbedrijf dat heus nog wel wat te horen gaat krijgen vanwege het gebrek aan communicatie en flexibiliteit en dat dat examen meer dan een week wordt uitgesteld waardoor zoonlief nóg een vette week geen vakantiegevoel kan ontwikkelen, terwijl hij in september alweer met een nieuwe opleiding moet beginnen arm kind.
- Als je je vriendinnetje op luizen controleert en je haar blij kunt verzekeren dat ze ze echtecht niet heeft, dat ze ze dan een week later bij de kapper tóch blijkt te hebben.
- Als je de gordijnen in de wasmachine wast, in plaats van ze duur te laten stomen, en dat kan best had vriendinnetje nog gezegd, en dat ze dan toch heulheul erg gekrompen zijn.

7 opmerkingen:

Karien zei

Tja, wat moet ik daar nou op zeggen?
Nu zie ik ineens op je foto iets waar ik jaloers op ben. Niet de te korte gordijnen (hebben de Achterbergen ook, en ze zijn niet eens gewassen), maar wel die o zo mooie onderkant van een harp... wat zou ik graag zo'n ding hebben!

Greet zei

Ach, zo kun je eronder makkelijker stofzuigen en dweilen.

Mrs. T. zei

Dat je heel, heel, heel, lange zinnen schrijft die ik toch wel een paar keer moet herlezen. ;-)

Rian zei

tsja zo kan het gaan....die gordijnen hè, het kan best zijn dat ze volgende week al weer goed zijn, dat overkwam mij. ze moesten even uitzakken.

zeeuws knoopje zei

Tja, ik hoop dat het je volgende week een beetje meezit....

Trudy zei

Oh jee... ik hoop voor jou dat je het voorlopig gehad hebt...

Anoniem zei

Stomme luizen. Nu niet aan jezelf twijfelen, er hoeft maar eentje onzichtbaar te zijn en je hoofd zit vol een week later. Ennuh...wiens vakantiegevoel? Problemen daar laten waar ze horen. Als hij niet kan genieten van het zonnetje (met boek,studie,liefdevolle aandacht van mams) is dat geheel en al zijn schuld. Jij zoekt toch wel het buitenleven op nu? En waarom? Omdat het KAN! Astrid.