Uitgelezen 2019

donderdag 1 november 2012

Praktijk Juf Polledrol

Goed. Ik ga dus een Ondernemingsplan schrijven, met een heuse Bedrijfsformule. Want ik ga ondernemen. Met allerlei gedoetjes over prijs-product-promotie-plaats-en-geen-personeel want ik word ZZP'er. Tja. Hoe verstandig met het afschaffen van de zelfstandigenaftrek. En zonder een spoortje commercieel talent, voor verkopen op marktplaats ben ik al te zacht gebakken. En zonder geschikte bedrijfsruimte aan huis, want Studiepol is voorlopig de deur nog niet uit. Hij is bang dat ik dan helemaal niet meer slaap, want ik slaap nu maar moeilijk in als hij pas 's nachts of 's avonds laat thuiskomt. Laatst had ik 's avonds een briefje op tafel neergelegd: 'Hoi Studiepol, fijn dat je weer thuis bent.' Schrijft hij een briefje terug:Maar wat kan ik anders? Ik schrijf elke week keurig een sollicitatiebrief en niemand wil mij hebben. Snok. Stiekem ben ik elke keer weer blij met weer een afwijzing voor baantjes als lingerieverkoopster, orthopedischschoenmakerassistente, servicedeskmedewerkster en ziekenhuismaaltijdservivebelmevrouw. Wel jammer dat ik geen redacteur.auteur Rekenen bij een educatieve uitgever mocht worden. Of creatieve duizendpoot en denktank bij een leuke purperpollerige handwerk- en kunstzinnigetoestandjeszaak. Of grappige stukjesschrijfster bij een zeker damesblad.

Maar ik heb Grootse Plannen, want ik wil dolgraag doen waar mijn hart echt ligt. Iets met vastgelopen kinderen, met grote en/of kleine problemen. Met naast ze gaan staan, met aansluiten, complimenten, aansturen, het beste eruit halen, hoge verwachtingen hebben, veelzijdigheid en uitgaan van de sterke kanten van het kind. Ik wéét dat ik er goed in ben, maar twijfel is er ook telkens. Ik moet natuurlijk de allerallerallerbeste zijn en minimaal de mensheid kunnen redden. Tja. Vrouw.

En nu was ik de laatste maanden bezig met het bedenken van Een Naam. Moeilijk, moeilijk, moeilijk, want het moest natuurlijk de allerallerallerbeste naam worden. Bureau Briljant, bedacht ik. Want een briljant heeft vele facetten, het woord Briljant kan een geweldige aanmoediging zijn en kinderen mogen weer gaan schitteren door de begeleiding. Maar ik moest aldoor maar denken aan een gasverwarmingselektriciteitsbedrijf bij Briljant. Of een tapijtmerk. Het was niet De Naam. Ondanks die prachtige filosofie erachter.
Toen bedacht ik, zomaar middenin de nacht, Zebra. Want elke zebra heeft een unieke streepjescode. En iedereen heeft wel ergens een scheef streepje. Prima, als het streepje het patroon maar niet helemaal verstoord. Ik had al een heel kinderboek bedacht dat ik dan aan het kind zou geven als de behandeling afgerond was. En de tekst op mijn website had ik ook al rond. Prachtig, prachtig. Alles in maar één doorwaakte nacht. Maar Grote Pol vond het niets. En ik toen ook opeens niet meer. De nacht was voorbij, het kille ochtendlicht liet mijn dromen in duigen vallen. Dag Zebra.

Toen kwam De Coach. Die van het reïntegratiebureau voor startende ondernemers. En die knikte en humde eens en zei wijs: 'Je moet gewoon iets met je naam doen. Want mensen zoeken je op je naam. Ze kennen je naam en gaan daarop googelen.'
Tja. Dat klonk logisch. Maar om mijn praktijkje nu Purperpol te noemen, da's ook weer zo wat. Die naamsbekendheid heb ik al, u moest eens weten hoe vaak daarop gegoogeld wordt. maar het belicht een heel ander facetje van mij.
Nee. Iets anders. Ik weet het. Juf Polledrol. Briljant, al zeg ik het zelf.

16 opmerkingen:

Karien zei

Tja, vroeger moest je dan zo vooraan mogelijk in het alfabet gaan zitten. Want er werd in de Gouden Gids gekeken, en dan begonnen ze bovenaan. Maar ik denk dat dat in het Google-tijdperk niet meer zo werkt... succes met het opzetten van je plannen!

merula zei

joehoe! Volg je droom! Je bent goed bezig joh ik vind het erg stoer en weet zeker dat je het gaat lukken! Het is dat ik geen vastgelopen kind heb.....
Ik vind bureau briljant ook echt wel een goede naam hoor! Ik heb daar geen tapijt associaties bij ofzo. Maar echt iets unieks en een sprankje glittering. Maar juf polledrol komt ook wel aardig in de richting van uw persoontje! Heeeeel veel succes!

Greet zei

Heel veel succes met je onderneming. Knap hoor!
Polleke? Lypo? Kinderpol? Grote en Kleine Kneus?

Christina zei

De Kinderpollekliniek. Helaas is dat te lang.

Anoniem zei

Know-Now
Ezelsbrug
Lydia Tutoria
capito (Italiaans voor "ik begrijp het")

Anoniem zei

♫crescendo ♫ (een term uit de muziekwereld vind ik wel bij jou passen en crescendo komt van "groeien")

Anoniem zei

Sorry, ik kom nog een keer. Ken jij het verhaal van Pezzettino? Daar moest ik nou steeds aan denken ivm jou en je plannen.

Het boek Pezzettino werd geschreven door Leo Lionni.

http://books.google.com/books/about/Pezzettino.html?id=vup1QgAACAAJ

Pezzettino is Italiaans en betekent 'stukje'.

Het verhaal:
Pezzettino is een klein "vierkantje" - een klein "stukje". Alle anderen om Pezzettino heen waren zoveel groter en deden geweldige dingen. Pezzettino was klein en hij dacht dat hij zeker een stukje van iets of iemand anders moest zijn. Op een dag besloot hij dit uit te zoeken. Op zijn zoektocht kwam hij verschillende wezens tegen (deze zijn in het boek allemaal opgebouwd uit kleine vierkantjes, terwijl Pezzettino slechts 1 vierkantje is). Zij waren heel sterk, heel snel of konden dingen die Pezzettino niet kon. Aan ieder van hen vroeg hij: "Ben ik misschien een stukje van jou?" Maar niemand kon hem helpen. Uiteindelijk kwam hij bij 'Iets-dat-wijs-was'. Pezzettino kreeg de wijze raad naar het eiland Wam te roeien. Na veel gezwoeg kwam hij aan op het eiland en begon aan een zware tocht door de bergen. Hij klom en klom tot hij niet meer kon en toen… struikelde hij, viel naar beneden en brak … in een heleboel stukjes. Pezzettino wist nu dat hij net als de anderen ook gemaakt was uit stukjes. Hij zocht zichzelf bij elkaar en keerde terug naar huis. Al zijn vrienden stonden op hem te wachten. " Ik ben mezelf!" juichte hij. Zijn vrienden begrepen niet goed wat hij bedoelde, maar Pezzettino leek gelukkig en dus waren zij het ook.

Ik vind het een prachtig verhaal. En ook een mooie naam :)Mrs. T. zei

Het komt vast goed met die naam. En vooralook met de kinderen die bij jou terecht gaan komen.

Purperpolletje zei

Lieve mensen, wat een ideeën hebben jullie! Leuk, leuk, leuk. Ga zo door! Ellen, mens, je moet je laten inhuren als naamgeversbureau of zo!

Miss Steekjes zei

Zoals ik het lees wordt je een soort TomTom die de kinderen helpt hun weg door het leven te vinden? Misschien is PolPol daarom een leuk alternatief? In ieder geval heel veel succes met je mooie plannen!!

Kaatje zei

Oh ja, ellende die naam! Ik heb er echt zoooo lang over gedaan. Telkens had ik weer een briljant idee om er dan achter te komen dat die naam natuurlijk allang bestond. Uiteindelijk is het, hoe origineel, iets geworden met mijn achternaam en 'tekst'. Gewoon lekker duidelijk ;-)
Ben benieuwd hoe het je vergaat op de weg naar zzp. Ik ben blij dat ik zzp'er ben, maar toch zou ik het niet zo snel aanraden. Er staat nog een logje hierover in de wacht. Maar jij gaat het wel redden hoor! Het gaat er vooral om dat je met hart en ziel iets doet en dat doe je volgens mij. De rest komt dan vanzelf. Ik vond destijds de website http://www.lancelots.nl/ erg nuttig. Wie weet heb je er wat aan... Succes!

Anoniem zei

klinkt spannend! Echt moeilijk,een naam bedenken. Als je je dan vastgelegd hebt, komt vast en zeker nog een beter idee :(
Briljant vind ik wel een goed idee, dat is een woord dat je makkelijk onthoud en wat niet echt veel gebruikt wordt (volgens mij)(behalve dan voor briljante ideeen)
Succes ermee!
Doei,
Jojo

wilmi zei

Sjonge..ik val helemaal stil na het lezen van jouw blog en al deze reacties.
Ik vind het superstoer van je dat je dit avontuur aangaat. Jij kan dat, weet ik zeker.
En een naam verzinnen. Och ja. Je moet er iets bij voelen hè.
Ik vind dat pezzetinno verhaal hierboven ook echt heel mooi.
Je komt er vast wel uit. Ik wens je heel veel succes met al dit denkwerk vooraf. En natuurlijk een goed weekend.

Anoniem zei

Polderwijs

Anoniem zei

Helemaal geinspireerd en gisteren Lancelots bekeken. Vannacht om 3.15 een concept geschreven !
Ik ben nu wel heel benieuwd naar jouw vervolg. Succes Lydia Tuttoria.(..dat klinkt magisch.Ook leuk.)Arie.

Sacha zei

Wat spannend allemaal, heel veel succes ermee!