Uitgelezen 2019

dinsdag 18 juni 2019

Ridder

Het is met mieren net als met luizen. Als je denkt dat je ze hebt, krijg je jeuk en blijf je krabben en vegen.
Sinds een paar dagen loopt er hier af en toe een mier. Of twee. Nooit veel. Maar gisternacht had ik me toch een mierkriebel! Ik had het idee dat er een paar in mijn bed liepen en over mijn arm en mijn been en mijn hand en overal. Ik bleef vegen en krabben. 's Morgens geen mier te zien natuurlijk.
Vroeger, bij ons thuis (maar dat mag ik niet zeggen van Grote Pol, want wij zijn ons en thuis ben ik bij hem en we hebben samen ook al behoorlijk wat 'vroeger' opgebouwd, maar u begrijpt wél wat ik bedoel) waren er meer mieren. En die moesten wel bestreden worden. Op de drempel van de keuken waar het mierenpaadje liep legde mijn moeder vaak een stuiver, want dat zou die mieren wel afschrikken. Nooit gemerkt dat het echt werkte, maar ik vertelde het toch aan Grote Pol. En raad eens wat die ridder deed om me te beschermen? Zijn hele oudekoperenmuntenverzameling kwam er aan te pas. Wat een held, hè?


Vannacht geen mieren in bed gevoeld. Maar of het werkt?

8 opmerkingen:

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Mieren-munten-afweergeschut, geen idee of dat zal helpen. Misschien werkt het als placebo ;)

Silvester van der Pol zei

Zelfs André Hazes had nog een vrouw die (in) hem geloofde...

Wieneke zei

Ik heb bij een kennis een hele rij centen en stuivers zien liggen bij de voordeur. Het was een raar gezicht maar zij zei dat het echt helpt tegen mieren. Ik heb ook eens gehoord dat je met schoolkrijt een paar forse strepen kunt zetten. Houden ze ook niet van. Nou ja, ik geef het maar door, he? :-)

Jolanda zei

Eerlijk gezegd... ik doe het ook. Ik had eens een ontbijtkoek waar de mieren hun huis van hadden gemaakt:( Dan wil je wel wat proberen. Verschillende dingen. Maar sinds de muntjes heb ik geen gemier meer in m'n kasten!

Willem zei

Het kijkt erop dat mieren omkoopbaar zijn, een andere verklaring kan ik niet bedenken waarom 'koperen' munten 'mierwerend' zouden zijn. Goedbeschouwd zou een stukje koperen pijp ook mierwerend moeten zijn, maar ik zie mieren wel eens een koperen waterleidingbuis gebruiken als manier om een hoogte te oeverbruggen. Dus …..
Even een weetje, dat misschien niet bijdraagt aan een goede nachtrust, maar mieren houden bladluizen zoals een boer melkvee houdt. De luizen worden letterlijk gemolken. Op het moment dat ik mieren in een plant zie weet ik met bijna 100% zekerheid dat er blad= of schildluizen in zitten.

nicole orriens zei

De truc met de stuiver gebruik ik ook! Er ligt er eentje in mijn aanrecht. Volgens mij helpt het wel.

Henk50 zei

Ik ben wel benieuwd. Want stel dat het werkt, wat heeft er dan gewerkt? Oftewel: wat is de werkzame stof? En werkt het ook als je er euro's neerlegt?

miekequilt zei

Wat ellendig als je ligt te krabben en geen mier ziet. Hier buiten veel mieren, goed opletten dus dat ze niet naar beginnen gaan. Schoolkrijt ligt klaar om strepen te zetten. Ik hoop dat het helpt. En hopelijk helpen bij jou al die muntjes.