Uitgelezen 2019

woensdag 28 mei 2014

Over calvinistische neigingen, Roland Garros en totaal oninteressant voor u: haken

Dit bericht zal u waarschijnlijk allemaal worst wezen, want het gros dat hier leest, haakt niet, breit niet en kijkt niet naar Roland Garros. En toch komt u hier lezen, zelfs als het onderwerp u geen biet interesseert. Dat vind ik nou zo mooi van u. En lief. Want u leest het helemaal uit, terwijl u nu al gaapt en zucht en steunt. Dat is nog eens fideel van u. 

Gék werd ze van me. Mijn handwerkje was af en toen MOEST ik meteen iets nieuws. Want zomaar zonder iets in mijn handen naar de tv staren vind ik leeg, zinloos en dom. Mét een haakwerkje wordt kijken naar Roland Garros, Per seconde wijzer of Sesamstraat opeens een heel núttige bezigheid.
En Vriendin had ooit gezegd dat ze wel een omslagdoek wilde. Nou, omslagdoeken kán ik, dus MOEST ze meteen garen uitzoeken. Ik stuurde haar enigszins opjuttend een paar links van bollen van Zeeman, Wibra en Scheepjeswol. Scheepjeswol wérd het. Dus kan ik vanaf zondag mijn calvinistische neigingen weer volgen. Wie niet werkt, zal ook niet tv kijken.

Maar!
Een week of wat geleden deed ik mee met een Give Awayactie van Blij dat ik brei en laat ik nou toch zondag lezen dat ik gewonnen heb! Ik, die nooit wat wint! Bijna nooit, dan, want ik heb ook wel eens een kleurplaatwedstrijd gewonnen en een raadsel opgelost, dat moet ik toegeven. Maar ik won in elk geval nooit reizen naar Parijs, cruises naar de Cariben, een auto, een ballonvaart of een haakpakket.
Dinsdag lag mijn pakketje, met dezelfde Scheepjeswol maar in een andere kleur, al op de deurmat en nu moet ik heel snel doorhaken aan die omslagdoek voor Vriendin, want die moet eerst af voor ik hiermee aan de slag mag (van Calvijn) (en van mezelf).

Nog wat anders, ook creatief, dus ook al niet interessant voor die lezers die ik hierboven al even in een wat grove schets beschreef: ik maakte een cadeautje voor een andere vriendin weer, die wel breit, haakt en misschien ook wel graag naar Roland Garros kijkt - daar hebben we het eigenlijk nooit samen over, we hebben onze handen al vol aan dat haken, breien enzo. Die vriendin was jarig en wilde niets. Dat krijg je als je oude vriendinnen hebt: die willen niets meer. Pas maar op, ze worden nog eens zó oud, dat ze op hun verjaardag cadeautjes gaan géven. Dan zijn die haartjes op hun kin uitgegroeid tot volledige baarden, dus dat duurt dan nog wel een millenium of zo, maar de tijd komt, wat ik u brom.
Nou ja, zij wilde wel mijn restjes garen. Die kon ze krijgen en ik maakte er nog wat bij, anders was het zo kaal. Dit:
Vindt u dat wat? Ik wel, eerlijk gezegd.

Goed. Ik zal u verlossen en brei een punt aan dit berichtje. Kan ik ook weer lekker haken en Roland Garros kijken.


12 opmerkingen:

wilmi zei

Meid wat een creatieve uitspattingen, ben trots op je!
Zo, nu eerst even Roland Garos googelen;)

van alles wat in huis en tuin. zei

Zooo....jij moet van Calvijn veel zeg...waarom eigenlijk? Heeft ie echt, ooit maar gezegd dat je het ene MOET afhaken voordat je het andere mag?? Kan toch samenop?
Ik zou afhaken als ik dacht dat ik niet 2 dingen tegelijk zou mogen!
En eh...je was weer lekker creatief bezig hoor en....vanavond even kijken hoe het me mijn haren op de kin staat: ik ben tenslotte ook al oud (of bedoelde je mijn lft. nog niet?)

Tineke zei

Gewoon doorgaan tijdens roland, desnoods met drie dingen tegelijk. Als je je verveelt.....zo'n omslagdoek lijkt me heerlijk. Lekker om mijn kin in te verstoppen.......en tegen de kou.

Anoniem zei

Erg leuk!ik vind die blauwe de mooiste kleur, veel frisser, maar je moet een paard niet in de bek kijken, je hebt toch maar gewonnen, toch?

Dat schilderij is heel uniek!!!
Naomi

Purperpolletje zei

Hoho, ma, uh, sorry, Naomi: ik heb die kleur zélf gekozen!!!! En ik vind 'm mooi. Lekker puh!
(nee, dit is helemaal niet los van je moeder komen)

Anoniem zei

Wat leuk dat je gewonnen hebt, Lydia, en wat een mooie kleuren! Gewoon aan beginnen hoor, niet zo streng zijn voor jezelf ;-)
En ik heb helemaal geen tijd om naar Roland Garos te kijken, ben veel te druk met creabea-en en ondertussen naar jouw kunstwerk kijken!
groetjes, Greta

Greet zei

1. Je lezers (lezeressen) zijn zo lief en fideel! Goed dat je dat onderkent.
2. Een vrouwenhand en een paardentand moeten altijd in beweging zijn.
3. Tv kijken zonder meer is inderdaad zeer ijdel vermaak.
4. Een ware calvinistische neiging: de tv de deur uit.
5. Toeval bestaat niet.
6. Waarom heb je in vredesnaam bruin in plaats van purper gekozen?
7. Geen uitlatingen aan Calvijn toedichten die niet van hem zijn!
8. Er zijn tegenwoordig scheerapparaten, maar of Calvijn daarmee zou instemmen?
9. Je creatie is weer echt des purperpols.

Anoniem zei

Ik ben ook bezig met dat patroon! Haakt heerlijk weg bij de tv, inderdaad. Ik maak ook meestal wel eerst het ene af, voordat ik aan iets anders begin, maar soms is het fijn om even wat afwisseling te hebben. En wel gemeen van Calvijn en van jezelf dat je zoveel moet. Als het dan niet lukt, kan het een teleurstelling worden en kost dat kostbare energie. Of werkt dat bij jou anders?

Groetjes Liesbeth

Wondelgijn zei

Jeutje! Cre-Bea!! Die omslagdoek ziet er geweldig uit!!

Anoniem zei

Echt leuk die omslagdoek! Zou ik ook willen kunnen!
Ik ga bij Scheepjeswol kijken hoe ik moet leren haken!
bedankt Purperpol!!
Tineke

Anoniem zei

ik vind het een prachtige tekening waarmee je zeker weer een kleurwedstrijd mee kunt winnen!
Enna

erika zei

Hahaha, je hebt het weer mooi voor elkaar !!! Laat mijnheer Calvijn maar lekker kletsen, hoor. Gewoon je eigen gang gaan en met meerdere werkjes tegelijk bezig zijn.