donderdag 31 oktober 2013

Het gaat helemaal nergens over

Ik heb het toch goed? U zit toch niet te wachten op weer een blogje van uw Purperpolletje dat nergens over gaat? Het moet hier toch altijd over grootse, hilarische, ontzagwekkende, creatieve en/of intens verdrietige zaken gaan?
U zit toch niet te wachten op een verhaal over de keelpijn van vandaag? Dat ik die opliep doordat ik vannacht maar liefst drie keer moest overgeven? Dat ik daardoor precies kon zien wat ik gisteren had gegeten, pasta met een nogal rode tomatensaus, en tot overmaat ook kon ruiken wat er nog meer in die pasta zat, knoflook, véél knoflook?
U zit toch niet te wachten op saaie verhalen over deze saaie week in Huize Pollenstein omdat de Polletjes allebei op bivak zijn? Allebei? Ja, allebei zijn ze dit jaar begonnen aan een vooropleiding voor de Nederlandsche krijgsmacht. Het moet niet gekker worden, denkt u nu. Zulke lieve, sociale, creatieve, zachtaardige, onsportieve, bescheiden, intellectuele ouders die twee, TWEE!!!, zonen krijgen die het leger in willen? Ja. Zo gek is het nou. Avond aan avond vullen die Polletjes de stilte aan tafel met hun gesprekken over de sergeant-majoor zus, de wachtmeester zo, de mentale training hier, de leerstof van defensieleer daar.
Behalve als ze een week op bivak zijn. Dan zien we onze kans schoon. Dan eten we louter vegetarisch en suikerloos, eten we brood met pitten, dan laten we de stilte spreken, dan genieten we van de weldadige rust en de ruimte in huis.
Als u mij wilt excuseren? Ik ga nog even profiteren van de stilte door een boek te lezen. En ik beloof u wat vaker te bloggen. Desnoods over niets.

9 opmerkingen:

Stins zei

Huh? Wat krijgen we nou? Het leger?
Nooit gedacht! Nou ja, geniet maar fijn van de rust!
( en beterschap natuurlijk...)

Bibje zei

heerlijk, eindelijk eens een blog over niks interessants,
vallen mijn niks interessantblogjes ook niet meer zo op hihihi

genietze

Mrs. T. zei

Dan laten we de stilte spreken. Wat is dat mooi gezegd.

Tineke Plooij zei

Fijn om weer iets van je te lezen; al gaat het dan over niets.

Inge zei

Oei, 2 zonen in het leger. Ooit wilde oudste dat ook, maar na een open dag in Breda bezocht te hebben niet meer. Straaljagerpiloot worden stond ook op zijn lijstje, maar hij was (veel) te groot en had (heeft) dyslexie.
Dat rustig aan tafel zitten in stilte ken ik van hier :-)

Fokelien zei

wat een heerlijkheid, in alle rust en stilte ongestoord een boek lezen! Geniet ervan! Of is Grote Pol ook in de buurt en draait hij een mooie LP uit eigen collectie? ;-)

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat heerlijk, die rust, geniet er maar van!
Nog een paar jaar en je zegt: bah wat is het hier rustig in huis, ik wil wat leven in de brouwerij!!
Beterschap en geniet van je boek.

Fijn weekend

Anoniem zei

Toch leuk weer eens Niets te kunnen lezen van jou!! Hopelijk voel je je weer wat lekkerder en inderdaad: genieten van die rust!!

Jojo

Anoniem zei

Schrijf maar lekker niets want ik ben gek op niets. Ik houd van niets.Zeg maar.

Ellen