woensdag 14 augustus 2013

Over het verband tussen vrouwtjesmuggen en de onstilbare honger van mijn zoon en zand tussen je tenen

Op vakantie zijn is eigenlijk best leuk. Als je de nadelen die er altijd aan kleven even wegdenkt. Zand tussen je tenen, zon in je haren, een andere supermarkt, een idyllisch binnendoorweggetje ontdekken, je niet bekommeren om tijd en geld.
Maar ik vind helaas de nadelen ook zwaar wegen. En laat ik nu denken dat ik de enige ben die daar last van heeft. Op Facebook, in blogs, op tv en in het echte leven: overal worden enthousiaste vakantieverhalen verteld, foto's met prachtige vergezichten geplaatst, aanlokkelijke kiekjes van schotels in- of uitheems voedsel op terrasjes met gelukkig ogende mensen die dat mogen gaan opeten getoond, hoor je van mensen die gezellig samen met vrienden op vakantie gaan en 24/7 genieten van elkaars gezelschap.
Dat zijn mensen die blijkbaar niet uren wakker liggen omdat de muggen in de slaapkamer niet te traceren zijn wegens camouflageschrootjesbehang en bruine balken tegen het plafond. Die mensen vragen zich dus ook niet tot in de kleine uurtjes af hoe het komt dat als alleen zwangere vrouwtjesmuggen zouden steken, waar de bijbehorende mannetjes dan van moeten leven. Of hoe het komt dat die vrouwtjes op jouw slaapkamer dus altijd zwanger lijken te zijn en dus onstilbare honger hebben in uitgerekend jouw bloed en niet dat van je bedgenoot. Of er ook zoiets bestaat als anticonceptie voor muggen en aanverwante steek- en bijtbeesten.
En die mensen vragen zich blijkbaar ook nooit af hoe het komt dat de onstilbare honger van hun oudste zoon vergelijkbaar is met die vrouwtjesmuggen die jou zo nodig altijd moeten hebben.
Die mensen hebben waarschijnlijk ook nooit eens behoefte aan even alleen te zijn, zonder muggen, echtgenoten die óf norsig óf übersociaal doen, hordes andere toeristen die datzelfde idyllische binnendoorweggetje ook zo nodig moesten ontdekken en continu om meer eten smekende kinderen. Die mensen weten de uitknop van de zorgen die ze zich in het dagelijks leven maken goed te vinden. Zij hebben geen behoefte aan een voorspelbare douche, een keuken waarin altijd alles te vinden is, waarin je je kont wel kunt keren, hun eigen huisgeur, hun eigen matraszachtheid, hun eigen boekenkast, hun eigen toilet.

Zo een ben ik er dus niet.

Maar ach. Op een terrasje, colaatje erbij, wat mooie Pollen om me heen, lieve Grote Pol naast me, zonnetje in mijn haren, zand tussen mijn tenen, mwah.
Best te pruimen.

11 opmerkingen:

Mama Maai zei

Hahahaha ach Pol, zo eentje ben ik dus ook niet maar ach, uiteindelijk is het toch best lekker even te zijn weg geweest, al is het maar voor het idee en thuis komen is dan altijd weer zo fijn :)

Greet zei

Je vergeet nog je eigen kussen.
Op positieve huisvrouwenblogs, waar je al eens over geschreven hebt, komen natuurlijk alleen de positieve vakantieverhalen. :-)

Greet zei

PS Prettige vakantie gehad?

Jolanda zei

Oost west, thuis best.
Ik kan je wel begrijpen.
Maar stiekem zou ik 't ook weleens leuk vinden om al die narigheid te doorstaan ....;-)

sillie zei

:-) ik lig nooit wakker van het gezoem van een mug, ik verbaas me daar altijd over, manlief heeft het bv namelijk ook, die kan daar ook echt niet van slapen.

Purperpolletje zei

@Greet: mijn kussen heb ik gewoon meegenomen. De jongens zeggen steeds dat het simpeler zou zijn om gewoon alles maar te verhuizen, ze vinden dat we altijd verschrikkelijk veel meenemen. Maar plakband en schaar missen we nog wel. (We zijn dus nog weg op dit moment, sssst, niet doorvertellen aan het plaatselijk dievengilde, al is er thuis bij ons niet veel meer te halen ;))

Greet zei

@ Purperpolletje: op de computer kun je ook knippen en plakken. :-)

Mrs. T. zei

Tjonge, het moest niet muggen allemaal. ;-)
Mooie Polletjes!

merula zei

muggen zijn idd vervelend, buitenlandse supermarkten geweldig!

Bibje zei

Weet je Polletje, al die andere mensen doen net alsof hoor (sssstttt niet verder vertellen) en de mooie plaatjes die zijn vooral om henzelf te overtuigen dat het allemaal faaantaastisch was...
nou ja oké, ook om te laten zien dat het , als je al het andere even vergeet, echt wel te pruimen is hahahaha

Wondelgijn zei

Wat een grote pollen krijg jij toch... Jeetje!