donderdag 22 augustus 2013

De Polletjes in Berlijn - 2 Een niet onbelangrijke vraag vooraf

Nog even een prangende vraag van uw geliefde Purperpol, die van toeten noch blazen weet, die als ze niet al lang onder haar geverfde lokken grijs was, verschrikkelijk blond zou zijn, die amper een voet buiten de provincie heeft gezet: hoe moeten we, als we in Berlijn zijn, elkaar mobiel bellen?
Stel dat ik mijn Polletje kwijt ben in die Grote Stad en ik wil hem bellen, dan kan ik toch niet gewoon zijn mobiele nummer gebruiken? Dan moet daar waarschijnlijk een landnummer voor. Welk? Dat van Nederland?
En hoe moet ik mijn Berlijnse kennissen bellen? Met het Duitse landennummer ervoor?

5 opmerkingen:

Margriet zei

Voor het nummer van je Polletje zet je 0031 (en dan de 0 van 06 weghalen). Gewoon nu vast doen, hoef je er niet meer aan te denken (ik zet telefoonnummers altijd op die manier in mijn telefoon, scheelt weer denkwerk).

En je Duitse vrienden bel je op dezelfde manier als wanneer je ze vanuit Nederland belt, want eigenlijk bel je via Nederland omdat je simkaart Nederlands is. De landcode van Duitsland is 0049.

Hopelijk lukt het zo. Veel plezier in Berlijn!

Karien zei

Da's niet zo heel blond, ik vond het ook altijd errug moeilijk. Tot ik van mijn vader (!) leerde wat het makkelijkst werkt:
Je zet telefoonnummers met landnummer en al in je telefoon. Je belt je zoon dus met 0031-6-mobielenummer. Ook vanuit Nederland, dat is dan heus niet duurder dan als je met 06 begint.
Duitse kennissen bel je dus 0049-telefoonnummer. Of je nou vanuit Duitsland belt of vanuit Nederland.

Als je in het buitenland WORDT gebeld, betaal je mee aan de kosten, nl. de kosten vanaf de Nederlandse grens tot aan jouw mobiel. De beller kan immers niet weten waar je zit, die kun je met die extra kosten niet opzadelen.

Tineke Plooij zei

Inderdaad, zo heb ik ook de nummers van mijn dochters in mijn telefoon staan; maar dan met een + in plaats van de eerste twee nullen; ook dat werkt!

Tineke Plooij zei

Verder kan het handig zijn om dingen af te spreken als: als we elkaar nu kwijtraken, dan zien we elkaar weer om die en die tijd, op de plek waar we nu zijn, bijvoorbeeld.

Wondelgijn zei

Dat wat Margriet zegt! ;-)
Veel plezier!