Uitgelezen 2019

dinsdag 5 mei 2020

Meestervervalsers

Jongste Pol woont met vier anderen in een oude woning boven een winkelpand. Het is daar regelmatig een dolle boel, ze bedenken de 'leukste' dingen (als je ervan houdt...) en feesten wat af. Er is altijd wel een reden te bedenken. Zo was er al een Ibiza-, ridder-, piraten- en een ruimtevaartfeest, compleet met raket, sterrenhemel en astronauten. En als het weer mag, houden ze een Never-walk-alone-feest, waarbij je alleen in paren mag komen (dus Mario en Luigi bijvoorbeeld, licht Pol desgewenst toe).
Pol kon een tijdje niet werken wegens een chronisch verstopte neus en verveelde zich. Hij ging maar eens een bar timmeren voor op het dakterras. Maar toen de bar klaar was, moest er weer wat anders verzonnen worden. Iets nuttigs dit keer: het schuurtje werd opgeruimd. De smetteloos witte muur inspireerde hem en zijn huisgenoten om daar te gaan schilderen en zo ook daar hun sporen achter te laten voor de komende generaties.
Ziet u welk schilderij ze namaken?



6 opmerkingen:

Silvester van der Pol zei

Het meisje met de parel?

maria zei

Huh, welke parel? Overduidelijl de nachtwacht met een twist

Willem zei

In het herkennen van schilderijen ben ik niet zo daverend. Het bouwkunde gedaan en geschiedenis der bouwkunst was een examenvak, maar had niet echt mijn liefde. Het ontging me volkomen welke bijdrage de Griekse, Egyptische, of Babylonische bouwkunst leverde aan het vak. Nou wil de ironie dat ik na mijn schooltijd me meteen gestort heb op de cviele techniek en later ben gaan specialiseren in beton en staalconstructies en funderingstechniek. Wat me wel opvalt is dat je zoon linkshandig is. Heeft hij geluk in deze tijd naar school gegaan te zijn, want in mijn schooltijd moest je met je 'nette hand' schrijven. Nou waren ze op mijn lagere school wel streng op het netjse schrijven, maar linkshandig zijn werd, als rechts echt niet ging, wel gedoogd.

Purperpolletje zei

Ja, goed! Je wint een biertje aan de bar...

Anoniem zei

Dit is duidelijk een poging de “ Nachtwacht “ te dupliceren.

Yvonne.

Firma Fluitekruid zei

Haha, ik twijfelde even, maar het hondje gaf de doorslag ;-) Er hoort ook nog een klein meisje op te staan. Wat zijn die gasten leuk bezig.
Themafeesten vind ik ook nog steeds geweldig. Heksenfeest, Piratenfeest, Indianenfeest, als ik een reden heb om me weer eens gek te verkleden ben ik in mijn element. Gelukkig werk ik met kinderen, dus dan kan je die als excuus gebruiken :-)