Uitgelezen 2019

donderdag 19 maart 2020

Ondertussen bij de Polletjes

Eigenlijk had ik besloten niet meer over mijzelf te bloggen. Wie ben ik nou, en waarom zou ik dat delen op internet? Maar er zijn situaties waarin dat misschien wel nuttig kan zijn. Gewoon een kletspraatje, met in dit geval meest anonieme lezers, kan in deze tijd ook goed doen.

Maar hoe het hier gaat? Ach, z'n gangetje. Dat is de laatste jaren mijn standaardantwoord, dus dat zegt u niet veel. Er zijn wat zaken die me bezighouden waarover ik (nog) niet kan of wil bloggen. Maar ik ben een gelukkig mensch, hoor.

Ik werkte altijd half thuis - half uit en nu is dat uit werken dus gestopt. In plaats daarvan fiets ik elke dag een rondje. Dat mag gewoon, maar dat heeft volgens mij niet iedereen begrepen. Gisteren op de hei was er in de wijde omtrek geen mens te zien...

Vandaag stond er gelukkig een artikel in de krant waarin werd aangeraden om naar buiten te gaan. Het is zo heerlijk en ontspannend, juist voor mensen die door de situatie meer stress ervaren. Maar ik heb gemakkelijk praten: binnen tien minuten ben ik daar op dat punt van die video.

Het thuiswerken krijgt ook een andere vorm. Ik ga op de digitale tour met een app op de computer: whereby.com. Echt handig is het niet, maar ach, we moeten roeien met de riemen die we hebben. Ben benieuwd hoe het gaat lopen. Ik kan op deze manier vast wel wat voor ze betekenen.
Ik had voor een leerling in groep 6 al allerlei spulletjes neergezet om te gaan
rekenen met liters, deciliters, centiliters en milliliters, want dat moet je toch beslist met echt water doen, lekker knoeien en spetteren. Ik heb daar nog geen digitale oplossing voor gevonden. Ze moet thuis maar veel recepten gaan lezen, pannenkoeken en cakes gaan bakken en soep gaan koken. Daar leert ze mogelijk nog meer van.

Haha, ik hoor net op het radiojournaal dat er een gevangene is besmet met het virus. 'De gevangene wordt goed in de gaten gehouden.'

5 opmerkingen:

mrs H. te B. zei

Ha, leuk om wat van je te horen! Ik voel me een beetje opgesloten thuis, mag niet gaan werken - dus digitaal contact is zeer welkom!

Bertiebo zei

Doe je goed!

nicole orriens zei

Heerlijk om te gaan fietsen! Buiten zijn is goed voor lichaam en geest, evenals beweging. Ik blijf ook trouw dagelijks hardlopen. Daar knapt een mens van op.

MeMaree zei

Leuk blog. Liefs vanuit Zwolle!

Trudy zei

Klinkt toch goed hoor, enneh, grappig dat laatste zinnetje :) En oh ja, je recept staat op mijn blog hoor, op verzoek!