Uitgelezen 2019

maandag 13 maart 2017

Win een Purperpolvaatdoek!

(Leest u hier om een vaatdoek te winnen? Scroll dan even vijftien centimeter naar beneden. Dan bespaart u zichzelf een hoop geleuter.)

In de afgelopen vier maanden breide ik drie  truien en twee colsjaals en ik haakte ook nog twee vaatdoekjes. Dat lijkt heel productief, maar dat was het niet. Ik ben op handwerkgebied nogal een hatseflatser. Ik doe eerst maar wat voor ik denk. Als ik een foutje maak, pas ik gewoon het een en ander weer aan zodat ik weer verder kan. Dat pakt meestal wel goed uit, maar niet altijd.
Die eerste colsjaal was veel te wijd. Bij die dingen komt dat nogal nauw, zoals u wel kunt begrijpen. Het is wel fijn als zoiets ook aansluit. Maar de tweede versie was goed gelukt en dik vriendinnetje had deze winter een warm nekje.

Ik breide ook nog drie truien. Wel met telkens dezelfde bollen wol, dat u niet denkt dat nu mijn kledingkast uitpuilt. Tuurlijk niet, daar vind je alleen maar geordende minimalistische nette stapeltjes. Ahum.
In de eerste trui leek ik net een worst. Uitgehaald. De tweede trui bleek een tent, maar dat zag ik pas nadat ik 'm helemaal af had gebreid op een rondbreinaald. Aan een stuk. Technisch verhaal, maar neem van mij aan dat je pas ziet wat je hebt gemaakt als je helemaal klaar bent. Ook uitgehaald. En nummer drie is bijna helemaal perfect. Het is eigenlijk een vest, maar ik heb 'm dichtgenaaid en dat ging een scheetje beef, dus nu moet ik dat nog even herstellen. Maar daar heb ik gelukkig minstens acht maanden de tijd voor, want koud wordt het niet meer. Toch?

Aan de vaatdoekjes kon niet veel misgaan. Behalve dan dat de mannelijke Pollen ze tuttig vinden. Jammer dan, ik geniet van die fleurigheid op mijn aanrecht. Bovendien absorberen ze perfect en vegen ze lekker schoon (voor het oog, want het zijn natuurlijk eigenlijk bronnen van bacteriën. Maar dat wil ik niet horen).
Wilt u ook een Purperpollerig vaatdoekje? Doe mee met de prijsvraag! Uw oplossing kunt u hieronder kwijt, bij de reacties. Volgende week verloot ik een haaksel onder de goede inzendingen. ðŸ˜‰


Maak de slagzin af: Een vaatdoekje van Purperpolletje is ...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Een vaatdoekje van purperpolletje gebruik je voor je lolletje!

Een vaatdoekje van purperpolletje is te keurig voor een drolletje.

Met een vaatdoekje van purperpolletje gaat het huishouden op een rolletje.

Van drie vaatdoekjes van purperpolletje naai je een modieus colletje.

Ik ding niet mee naar een vaatdoekje, maar vond het leuk om een passende slogan te bedenken.
Succes, José

Purperpolletje zei

@ José: haha, ze zijn echt erg leuk!!! Jammer dat je niet meedingt.

Cisca Servie zei

een vaatdoekje van purperpolletje maakt het werk in de keuken een lolletje, lekker soppen en poetsen met fleurige doeken kom je in alle gaten en hoeken. Zelfs het produceren geeft plezier en daarom verloot ze ze nu hier. Groeten uit Servie waar men geen vaatdoeken heeft.Cisca

Purperpolletje zei

Knoeien Serven dan niet?

Cisca Servie zei

best wel maar die gebruiken voor alles een theedoek, keukenhanddoeken en dweien kennen ze ook niet. Een vod wordt als dweil gebruikt

Ipie zei

Met een vaatdoekje van Purperpolletje, krijg ik het voorjaar in mijn bolletje

Met een vaatdoekje van Purperpolletje, doe ik het huishouden op een holletje

Een vaatdoekje van Purperpolletje is als het voorjaar op je aanrecht

willemien Molenaar zei

Wat een leuke trui Lydia!!!!

van alles wat in huis en tuin. zei

Met een vaatdoek van Purperpolletje
deed je Trijnie op haar verjaardag een lolletje!
Maar ja..ze stond niet op de kalender op de w.c.
daarom doet dit meisje niet met je prijsvraag mee!!