Uitgelezen 2019

maandag 26 september 2016

Vergeten

Hebt u dat ook?

Dat als iemand jarig wordt, u de hele tijd denkt: káártjesturenkáártjesturen, maar het vergeet te doen op de dag vóór de verjaardag en er pas weer aan denkt als zo iemand minimaal een week geleden verjaarde.

Dat er bij verre vrienden of vage kennissen een schattig baby'tje geboren is en u wil op kraambezoek met een  rompertje maat 50/56 met de naam van de schattige baby die u er eigenhandig creatief opgestempeld heeft. En als u dan komt dat dan dat baby'tje dankzij de borstvoeding alweer minimaal zijn of haar geboortegewicht heeft verdubbeld en echt wel toe is aan maatje 68?

Dat u in februari de mand met tijdschriften opruimt en dan weer dat blad met de foto van het gemakkelijke en sfeervolle kerststuk ziet dat u in december had willen maken als u er maar aan gedacht had?

Dat u rond Pasen nog gauw een zak chocolade pepernoten-bijna-over-de-datum zit leeg te eten?

Dat u met Kerst paaseitjes-houdbaar-tot-september-dat-jaar wegwerkt?

Dat u 's morgens alvast het beddengoed in de was doet en er 's avonds laat, half bewusteloos, achterkomt dat het bed nog kaal is?

Dat u 's morgens bij het opstaan nog van plan was vandaag op de lijn te letten, maar bij het ontbijt alweer volvette kaas zit te eten en stiekem bij het smeren al een extra plakje afgeschaafd en in uw mond gestoken hebt?

Dat u een grappig einde had bedacht voor dit berichtje, maar bij het schrijven dit weer helemaal vergeten bent, waardoor het nogal abrupt eindigt.

13 opmerkingen:

Christina zei

ja :)

Anoniem zei

herkenbaar hoor! groet Claudia

MeMaree zei

Ja! Toen ik zwanger was, kon ik zelfs niet vertellen aan een kennis wat ik voor werk doe, simpelweg omdat ik niet op het woord "onderwijsassistent" kon komen. Dat voelt erg dom. ;-)

Aikries zei

Ja. Dat ken ik.

Anoniem zei

Haha, zo ongelooflijk herkenbaar. Leuk!
Groetjes Joyce

mrs H. te B. zei

Ik herken ALLES, behalve lekkere dingen niet op tijd opeten...............

Henk50 zei

Ik moet zóveel opschrijven om maar te voorkomen dat ik feliciteer met de geboorte van een baby als hij al bijna in de puberteit is, of een jarig neefje een kaart te sturen, of om twee maal daags goed mijn tanden te poetsen. Alleen snap ik niet waarom ik altijd aan de verjaardagen van ooms en tantes en grootouders denk en zelfs bijna een kaart voor hen klaar leg, al zijn ze al vele jaren geleden overleden. Dat krijg ik dus niet uit mijn hoofd...

wilmi zei

Jaha! Vooral die kaartjes. En dan vind ik mezelf zo vreselijk onattent.
Alleen dat beddengoed dat vergeet ik nooit...

wilmi zei

Jaha! Vooral die kaartjes. En dan vind ik mezelf zo vreselijk onattent.
Alleen dat beddengoed dat vergeet ik nooit...

Franca zei

Ja, en je dan verschrikkelijk zitten te schamen ( over dat kaartje), omdat ze zelf altijd ( en op tijd) een kaartje naar jou sturen!

erika zei

Gisteren de laatste truffelpepernoten, eindelijk!, opgegeten... Ze waren nog best lekker!

willemien Molenaar zei

Helemaal herkenbaar hoor. Vooral van dat bed wat s'avonds nog niet opgemaakt is. Zo katterig......

van alles wat in huis en tuin. zei

Ja....ik vergeet ook zoveel! Eh...waar ken ik jou ook alweer van??