Uitgelezen 2019

zondag 7 december 2014

Koetjes en kalfjes, deel 1 t/m 4

De afgelopen weken maakte ik hier minstens tien keer een nieuw bericht aan en zweefden mijn vingers boven de toetsen om u van de koetjes en kalfjes in mijn leven te verhalen. Maar het bleef bij zweven, een enkele aanslag, een flard van een onbetekenend zinnetje. Geen snedig begin, geen vleugje humor, geen pakkende titel. Ik kon het even niet bij elkaar verzinnen.
Druk. Dat zal het zijn.
Maar nu dan? Nu moet het lukken. Ik ga op deze donkere zondagmiddag gewoon een potje zitten tikken en ik zie wel welke koetjes en kalfjes eruit komen. Heeft u ook weer wat te lezen en heb ik weer kans op fijne reacties.

Koetje 1. HDH

Ik zit hier met een dikke keel, een snotterende neus en een huid zo droog als de humor van Polletje 1. Zo verkouden ben ik in jaren niet meer geweest. Ik kan me herinneren dat ik in mijn puberjaren wél vaker zo verkouden was. En dat je toen een crème had die HDH heette. Helpt Droge Huid. Dat vonden mijn vriendin en ik echt gigantisch hilarisch, wat een creatief taalvernuft daar bij die HDH-fabriek. Wij spraken niet meer van een pen, maar van een HBS (hulp bij schrijven), een tas werd HBV (hulp bij verplaatsen), een trui werd HBW (hulp bij warmhouden) en maandverband werd HBMB (bedenk dat zelf maar).
Maar laat dat HDH-spul nou nog steeds bestaan. Er zit Ureum in. En daar heb ik toch minder frisse associaties bij.

Koetje 2. Maaginhoud

Nog meer nieuws over mijn gezondheid. Een paar weken terug schreef ik over de manueel therapeut die mij misselijk maakte. Ik heb last van draaiduizeligheid, vooral als ik omhoog kijk. Dat ligt aan spiertjes in mijn nek. Maar ik heb ook last van positieduizeligheid, BPPD. Niet erg, maar soms wel lastig en vervelend. De therapeut dacht dat wel even voor mij te kunnen oplossen met de Epley-manoeuvre. Ik vind het evenwichtsorgaan werkelijk een wonder, zo precies en klein en belangrijk. Met die manoeuvre breng je gruis dat in een verkeerd deel van het orgaan terecht is gekomen weer op z'n plaats. En ik kon daar dus wéér niet tegen. Misselijk, zweten, draaierig. Ben snel op m'n fietsje naar huis gereden en heb daar wederom overgegeven. Maar deze specifieke duizeligheid is nu wel mooi weg! Overigens niet heel verstandig van die man om mij in m'n uppie naar huis te laten gaan. Dat ga ik 'm vrijdag vertellen. Echt mijn hobby, mensen aanspreken op dit soort dingen.

Kalfje 3. Volwassenheid

Morgen wordt Polletje 1 twintig jaar. Toen ik zo oud was, was ik al getrouwd. Gek idee. Dat vond Polletje zelf ook. Voorlopig ben ik nog de 'chou' in zijn leven: degene die monchoutaart voor hem mag maken en chocoladepepernoten moet kopen.

Kalfje 4. Cadeautje

Buuf Truuf was jarig en wilde dat ik servetringen maakte voor bij haar blauw-witte tafelkleed. Het maakte haar niet uit hoe ik het deed, als ze ze maar kreeg. Zo. Leuke vriendin, vindt u niet? Echt hartelijk en vriendelijk enzo.
Ik vind het de meest knullige dingen die er bestaan, maakte ze van keukenpapier met behanglijm, waterverf, ecoline, krantenpapier, oostindische inkt en lak, maar zij is er blij mee.
Ik maakte er ook nog een broodplankje bij, wie weet vrolijkt het haar nog wat meer op!

10 opmerkingen:

Greet zei

Lekker, die BPPD. (not) Het zou één maand moeten duren en dan vanzelf weer overgaan. Ik heb het een paar keer teruggekregen maar heb nu al een poosje geen last meer.
Het beste met je verkoudheid, gaat ook vanzelf weer over.

mrs H. te B. zei

Leuk, zo'n keuterig koetjesenkalfjesbericht op zo'n donkere dag. Bij jullie ook al - zou het landelijk zijn? Ik steek de Adventsster aan, en weet dat het weer over gaat (en tot zover: afzien!)

Gerd@ zei

hoi hoi ... ik heb ook last van draaiduizeligheid en kreeg advies van HA om de Epley oefening te doen heb het echter nog niet gedurfd het gaat redelijk momenteel ... succes ermee ...
Gr. Gerd@

wilmi zei

Nou het is goed gelukt dat tikken over koetjes en kalfjes. Wat naar die draaiduizeligheden van jou, bijzondere methode, die Epley manouvre, om er af te komen. Nog nooit van gehoord.
Ik hoop natuurlijk dat het je helpt.

Alvast gefeliciteerd voor morgen. De mijne is ook 20. En ik was ook al getrouwd. Niet normaal meer hè.

Nou, en ik vind dat je vreselijk goed bezig bent geweest op creatief gebied
voor je buuf. (Ze zal toch vast wel een beetje lief zijn?) Echt waar, ik ben trots op je!

Tenslotte wens ik je heel veel beterschap met je zere keel en verdere snotterigheden!

Liesbeth zei

Ik vind de servetringen erg mooi

Gwennie zei

Rustig aan blijven doen, hoor! Gever, iedere keer misselijk en duizelig... hopelijk blijft het weg nu!!

van alles wat in huis en tuin. zei

Zo....even een reactie uit deze ziekenboeg! Je hebt me vast aangestoken.....kan dat zo ver door de lucht vliegen....dat virusje?
Raar trouwens dat die man je naar huis liet gaan met je duizeligheid....ga maar op je achterste poten staan hoor!
Fijn om te horen dat het in ieder geval beter gaat!

Mrs. T. zei

Wat een bijzondere buurvrouw!
Enne hopelijk voel je je snel weer beter.
Last but nog least: gefeliciteerd met zoonlief.

Anoniem zei

Dat zijn veel koetjes en kalfjes, vooral omdat het december is..
Maar euh ga je alleen naar de manueel therapeut? Mijn behandelaar laat mij doodleuk onbehandeld naar huis gaan als ik geen vervoer heb. Mijn vervoer moet aanwezig zijn bij het begin van de behandeling.
Tot nu toe heb ik bij elke manueel therapeut deze aanwijzing gehad. Niet alleen reizen. Niet zelf autorijden. Meestal schriftelijk, vaak ook mondeling. Dit is wel de eerste die weigert te behandelen als er geen begeleider is.

Petra

Anoniem zei

leuke blog ik zag u via andere bloggers...