Uitgelezen 2019

maandag 25 augustus 2014

Hoogste tijd...

...om het blogcircuit weer op te hoogte te brengen van de lotgevallen van Purperpol. Het leven van uw Purperpol is eigenlijk heel saai. Geen spektakel, geen diepe gevoelens, geen grote woorden en geen sensatie. We gingen op vakantie. Niet heel interessant voor u, denk ik. Kort:
Zuid-Limburg - 10 dagen - geweldig huisje (tip!) - veel gewandeld - veel gelezen en stil geweest - Polletjes waren al die tijd alleen thuis (goed gegaan gelukkig). Vooruit, ik doe er wat fotootjes bij:

Lekker, uiensoep met bakken kaas!

Bonnenfantenmuseum, naaiatelier van hout (echt su-per-gaaf)

Onderwerp voor linosnede (zie hieronder)


Houthok in onze tuin

Uitzicht op Miljoenenlijntje
Even over die Polletjes: ze zouden het huishouden tijdens onze vakantie wel overnemen en ook gezond eten. Vooraf hadden Grote Pol en ik de grotere klussen gedaan (badkamer schoon, ramen gelapt, keuken geboend etc.). Toen we thuiskwamen stond de afwas torenhoog op het aanrecht en de stofzuiger midden in de kamer. Ze hadden ons duidelijk nog niet verwacht. En dan nog: 'Nou, ik snap niet waarom jullie zo moeilijk doen over het huishouden, het stelt echt niets voor.'

Nu ben ik weer lekker opgeladen en wil ik erg veel doen, maar daadwerkelijk aan de gang gaan is lastig. Er móeten ook echt dingen, die doe ik keurig. De dingen met minder urgentie blijven telkens maar uitgesteld. Een lijstje? Ja, leuk.
- ramen lappen (blergh)
- linosnijden (woepie)
- sporten (hoognodig)
- huis opnieuw behangen (idem)
- iets van een naambordje van Stap op bedenken en maken bij de voordeur (te grootse ideeën)
- T bezoeken (ik ben je niet vergeten, hoor!)
-  meer bloggen (jaaaa!!! doe ik NU al!)
- nieuw haak- of breiproject beginnen (iemand een idee/verzoek?)

En nog zo wat zaakjes...
Sorry mensen, ik moet er echt weer een beetje inkomen. Dit is een blogje van niets, maar u moet maar bedenken dat de kop er weer af is. Slechter wordt het niet. Tot de volgende keer maar weer!

8 opmerkingen:

Tineke zei

T kijkt naar je uit. Gezellig!

Trudy zei

Prachtige foto's van de landschappen in Limburg... en dat lijstje? Ach, komt helemaal goed denk ik zo. Niet teveel moeten, dat bederft het plezier van het doen ; )

Arlinde zei

Leuk blogje juist. Zo gaat het bij heel veel mensen. Jij schrijft het tenminste op.

van alles wat in huis en tuin. zei

Ha...kom je naar mij toe: gezellig!
Je gaat toch niet naar T? De T die ik ken??
Leuke vakantie gehad zo te zien maar dat thuiskomen....misschien toch eens beter opvoeden wat dat betreft?? In het leger moeten ze nog harder werken! haha.

Tineke Plooij zei

Mooi dat jullie op vakantie zijn geweest!
En ik kijk uit naar je nieuwe blogs.

Inge zei

Wie schoen os Limburg is ....

Anoniem zei

Hoi!!
Dat appartementje past echt bij je: kleurrijk!!
Er even uit is toch heerlijk; vooral dat je dan dat lijstje even helemaal uit je hoofd mag zetten! Na een vakantie moet je inderdaad niet proberen alles snel weer in te halen, geniet nog even na; het werk loopt niet weg hoor!
Doei, Jojo

sillie zei

je bent nu iig weer lekker bezig :-)