Uitgelezen 2019

vrijdag 20 juni 2014

Blessuretijd


Vorige week nog liep ik vrolijk een klompenpadroute. Samen met twee vriendinnen vormen we het trio De drie mutsen. En mutsen datteme deden!
De eerste muts was keimoe en dacht dat de andere mutsen zo mutserig waren dat ze het niet zouden merken.
De tweede muts liep te miepen dat ze een muts was, maar ze was het niet. De hele wandeling was ze blij van gemoed en kletste de hele boel vrolijk aan elkaar.
De derde muts was ik. Ik was de mutserigste muts die je kunt hebben, want ik liep al wandelende een acute blaasontsteking op. Tussen de plasjes door (in de wc-eend van Appie Melissen) oreerde ik dat de Polletjes eigenlijk wel mutanten moesten zijn. Zowel Grote Pol als ik houden niet van sport, van stoerheid, gebroken nachten, bivakkeren in het open veld, soldaatje spelen, soldaatje worden en soldaatje zijn. En de Polletjes wel. Heel erg wel. Van wie ze het hebben, weten we dus niet. Ook onze (voor)ouders hebben/ hadden voor zover wij weten deze genen niet in hun bloed. Grote Pol en ik hebben/hadden wel allebei een Stoere Broer, dat dan weer wel.

Tijdens die wandeling liet ik me ook ontvallen dat ik bang* was dat een van de jongens een gebroken arm of zo zou oplopen tijdens hun kamp. De Pollen hebben namelijk nog nooit iets gebrokens gehad. En met al die fratsen die ze uithalen (abseilen, klimmen, tokkelen, bruggen bouwen, speedmarsen, terreinwerk en nog meer engs), zit die kans er natuurlijk wel in. Maar nee. De Polletjes kwamen vrijdagmiddag opgeruimd en heelhuids en -bots thuis. Ze hadden het weer fantastisch gehad.

Een dag later was het mis. Heel erg mis. Daar schrijf ik hier verder niets over, want dat wil dit Polletje niet. Dat ik dit schrijf is al te veel, eigenlijk. Maar ik ben er even niet, dat begrijpt u.

* Dat soort angsten heb ik vaker. De Polletjes lachen me erom uit en steken de draak met me, waarover ooit nog een ander berichtje. 

12 opmerkingen:

Inge zei

In ieder gaval sterkte met datgene waarover je niet mag schrijven ...

Stins zei

Sterkte ermee lieve muts ;-)!

van alles wat in huis en tuin. zei

Sterkte met die zoon waarover je niet mag schrijven lieve muts!

groet Trijnie

merula zei

jeetje het is me toch wat allemaal

wilmi zei

sjonge.. helemaal mis. Nou sterkte ermee dan!

Tineke Plooij zei

Sterkte met Polletje!

Anoniem zei

Nou, nou, dan schrijf maar niets maar verzorg hem des te beter!
wens hem beterschap!!
Jojo

erika zei

o hemeltje, ik hoop voor jullie dat het niet een blijvend iets is!!
sterkte met zijn allen

Greet zei

Ik ben wel een beetje heel erg laat met de reactie, maar daarom niet minder gemeend. Ik hoop ondertussen dat het met je Polletje al weer wat beter gaat en dat hij geen blijvende schade heeft opgelopen.

Franca zei

Heel veel sterkte met wat je niet over mag schrijven...

Henk50 zei

En dat in vakantietijd!

Overigens heb ik in de loop van een halve eeuw regelmatig iets gebroken. Ik begon met mijn 15e tijdens de gymlessen en kwam daarna af en toe in de herhaling terecht. Maar gelukkig hangt hier nog steeds het zelf ontworpen tegeltje: beter een gebroken been dan een gebroken hart.

Misschien valt er voor Pol Jr ook nog een bemoedigende spreuk te bedenken...

Henk50 zei

In Alkmaar is een speciaal brood dat 'de Alkmaarse muts' heet.
Ik zal het dit weekend weer eens kopen en daarbij aan jou denken...