Uitgelezen 2019

donderdag 27 maart 2014

Achterafhaast, een woord dat u altijd al had willen kennen.

Een vlotte tante ben ik. Vaak gebruik ik een mix van gezond verstand, van analytisch denken, en wat (vrouwelijke?) intuïtie om een beslissing te nemen. Duurt meestal niet lang. Grote Pol betichtte me er vandaag nog van dat ik soms te snel keuzes maak en er dan achteraf spijt van heb. Dat kan hij me in dit geval niet verwijten: het kostte me tijden om een goede beslissing te nemen, maar nu is de teerling geworpen en de kogel door de kerk. Ik ga een elektrische fiets kopen. BAM!

En nee. Ik ben niet oud, ik ben niet lui, ik ben niet gemakzuchtig. Ik ben gewoon soms heel moe en ik wil dan graag toch fietsend bewegen. Daarom.
Jarenlang verzette ik me ertegen, want ik ben niet oud-niet lui-niet gemakzuchtig. Tot ik merkte dat ik vaker bankhang dan me lief is en dat de balans wel eens naar de andere kant zou kunnen doorslaan: meer bewegen door deze ondersteuning is gezonder dan af en toe me helemaal in het zweet fietsen en de rest van de tijd bankhangen.
En nu ik dat besluit genomen heb, moet die fiets er ook heel snel komen. Gisteren eigenlijk. Maar dat is ook normaal bij mij: ik heb altijd een beetje achterafhaast.

16 opmerkingen:

Karien zei

Ik kan je helemaal volgen. En ik vind het supergoed van je! Veel plezier gewenst!

Tineke zei

Goed plan, Lydia. Het is heerlijk zo'n fiets!

vaNNien zei

Tis voor vele mensen maar goed dat ze die fietsen hebben uitgevonden. Op deze manier hebben veel meer mensen de mogelijkheid om lekker te fietsen.
Supergoed dat je er 1 gaat aanschaffen! Hoop dattie snel komt, anders krijg je nog last van achterafhaastbijwerkingen ;-)

Aikries zei

Geniet er lekker van!

Trudy zei

Alvast veel fiets-plezier!!

Gerd@ zei

Een goeie beslissing .. ik kocht mijn eerste e bike toen ik 50 was ik was direct verkocht ... ik ben nu aan mijn tweede bezig en daar staat in zeven maanden al 3000 km op .... succes met het uitzoeken

Groetsssssssss Gerd@

Anoniem zei

I want to ride my bicycle..!

Goeie actie Purperpol, denk niet dat je daar spijt van gaat krijgen.

Anoniem zei

:-)

(Hihihi, ik klink net als 007, tikje te zakelijk, he? ;-}

Purperpolletje zei

Valt reuze mee, prettysue. Laten we heel zakelijk afspreken dat ik op m'n nieuwe bike snel een keer naar jou ga!

van alles wat in huis en tuin. zei

Zie ik je dan eens langszoeven ipv langskomen??
Veel succes met zoeken gisteren/eergisteren!!

merula zei

groot gelijk!

Inge zei

Ik hang ook teveel bank .....

Jet zei

Heerlijk voor je! Ik heb er al een jaar of 5 één en ik ben ook niet oud enzo, maar ik geniet er iedere keer van als ik er op stap!

Wondelgijn zei

Ik vind het een mooi woord: Achterafhaast... *over de tong laten rollen*

mrs H. te B. zei

Good for you! Ik wil er ook eentje als ik groot ben - want fietsen is ZO lekker! (Maar nu krijg ik mijn fiets meestal nog op beenkracht vooruit....)

Greet zei

1. Haha, achterafhaast, heel herkenbaar.
2. Bank eruit, kun je ook niet bankhangen.
3. Ik kan me voorstellen dat het een hele grote stap is, maar heel goed dat je die genomen hebt. Stap op kun je dan nog beter in de praktijk brengen. :-)