Uitgelezen 2019

dinsdag 27 augustus 2019

Pronken met Polletje 1

Het was zaterdagochtend een warm, maar mooi fietstochtje naar Renkum, waarbij we ijverig vele overlopende, rondtollende, platte en in polonaise voortbewegende torren probeerden te omzeilen.
Polletje 1 exposeert er tot eind september een deel van zijn collectie (open op vrijdag en zaterdag tussen 11 en 17 uur, Dorpsstraat) en hij vertelt er ook nog leuk bij. Er staan ook spullen bij van anderen, dat u niet denkt dat hij op zijn kamer een jeep en een half vliegtuig bewaart. Als het zou kunnen, zou hij dat overigens wel doen, denk ik.
We waren aanwezig bij de opening. De voorzitter van de ondernemersvereniging hield de onbenulligste openingsrede ooit, zijn zoon knipte, bij gebrek aan aanwezige burgemeester, het touw door, omdat hij de jeugd vertegenwoordigde want de mannen van toen blijken het, volgens de voorzitter dan, allemaal voor de jeugd van nu te hebben gedaan. Het publiek klapte beleefd en dromde vervolgens naar binnen. Het gros stond ook zó weer buiten, trouwens. Hadden ze maar moeten aansluiten bij de rondleiding van enigszins overdressedte Polletje, want die nam er rustig de tijd voor en vertelde heus veel belangwekkende dingen.Als u geïnteresseerd bent, vooral naar krijgsgevangen officiers in Stanislau, kunt u natuurlijk naar die expositie, of naar zijn blog, of naar hemzelf. Hij vertelt enthousiast en pluist ook graag dingen uit; er zijn al een heel aantal mensen het een en ander te weten gekomen over de gevangenistijd van hun vader, oom of opa doordat Polletje zich erin heeft verdiept en dingen heeft ontdekt.  

7 opmerkingen:

Judy zei

Wat fantastisch dat hij dat doet! Ik heb even zijn blog bezocht, ongelooflijk interessant en belangrijk dat dit allemaal bewaard blijft.

Tineke Plooij zei

Je hebt alle reden om te pronken met je Polletjes!

MeMaree zei

Bijzonder dat hij zo serieus met zijn hobby bezig is. Je zou maar meer te weten komen over je voorouders doordat iemand zich er helemaal in wil verdiepen. Gaaf!

Mrs. T. zei

Mooi zeg. Misschien even deze website aan hem doorgeven? meierijstadherdenkt.nl

mrs H. te B. zei

Ze zijn tóch goed terecht gekomen, die 2 van jullie! (Ooit aan getwijfeld?)

Willem zei

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik bij het zien van de foto's van jouw spruit, even moest denken aan jouw jongste broer in zijn jeugdkleed.

nicole orriens zei

Wat leuk dat hij meedoet aan een tentoonstelling zeg. Ik vind het knap en bijzonder.