Uitgelezen 2019

dinsdag 22 augustus 2017

Vijf redenen om vannacht wakker te liggen

Een tijdje geleden schreef ik iets over een slaaponderzoek dat ik zou gaan ondergaan. Ik heb nieuws voor u: ik onderga het NU! Op dit moment. Twaalf vastgekitte elektrodes op hoofd, kaak en borst, twaalf touwtjes naar een zware, zwarte doos die ik om mijn middel draag. En ik vind het toch spannend... Je zou er bijna van gaan wakker liggen.

Ten eerste omdat ik er eigenlijk niet aan mag zitten, maar ik friemel in het dagelijks leven minimaal 2,7 keer per minuut aan gezicht en/of haar. Om dat te voorkomen zit ik maar de hele tijd te breien en te typen, dat leidt af.
Ten tweede omdat Iedereen Mij Kan Zien en Van Alles Kan Gaan Denken. (Hoi Ineke!) 😉
Ten derde omdat ik niet mag douchen en zweten (en om thuis te komen moet ik Altijd een Bult op fietsen, dus heb ik al in het eerste halfuur gezweet).
Ten vierde omdat ik bang ben dat ik vannacht óf geen oog dichtdoe (maar dat schijnt dus iedereen heus wel te doen, ook als je denkt dat je de hele nacht niet geslapen hebt, heb je toch periodes van (diepe) slaap gehad) óf slaap als een roos waardoor er geen bruikbare informatie uitkomt en Iedereen denkt dat ik zeur.
En ten vijfde ben ik een beetje bang voor het advies dat ik morgen ga krijgen. Dat zou zomaar cognitieve gedragstherapie kunnen zijn en daar heb ik geen zin an. Ik heb het eerder gehad, toen ik moest leren omgaan met de SLE en pas het een en ander heus al wel toe in mijn slapeloze nachten. Ik wil gewoon een pil. Er kan er best nog wel eentje bij.
Ben benieuwd of ik morgen bij de arts ook zo assertief overkom.

Opgetuigd als een kerstboom kwam ik langs de buurtjes die meteen wilden weten van de hoed en de rand. Er ontstond een sfeertje waarbij iedereen tegen elkaar opbood. 'Ja, maar ik slaap maar x uur per nacht etc. etc.' U kent dat wel. Ik kan daar tegen. Ik weet dat veel mensen slecht slapen. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe u slaapt... En of u tips hebt die ik nog niet ken. Reacties zijn zeer welkom!

9 opmerkingen:

willemien Molenaar zei

Je krijgt echt wel een pil.....

Anoniem zei

Hoe slaap ik? Nou als een baby. Ik word ieder uur huilend wakker. Ik heb ccptss en dat is slecht voor je nchtrust, en pillen die helpen niet echt, na twee weken moet ik een andere dosis.. En meestal voel ik me met niet beter dan zonder.. Misschien minder moe, maar wel suffer en leger..

Ik hoop dat je vannacht als vanouds slaapt. Zodat je een normale nacht hebt.

jacqueline de wit zei

Wat lijkt me dat lastig zo'n slaap onderzoek! Ik ben ook zo'n "blokjes slaper" beetje slapen, beetje wakker... Om de zoveel tijd mag ik van mezelf een slaappil, ik wil liefst niet elke dag want alles went en dan moet je weer een hogere dosis...vandaar af en toe. En wat is het zalig om eens een nachtje door te slapen! Van sufheid heb ik geen last. Succes!

Aikries zei

Sinds ik de stress away en lavendel olie van Young Living gebruik slaap ik een stuk beter!
Echt een aanrader.

Mrs. T. zei

Ik ben geen goede slaper helaas. Maar daar lig ik niet wakker van.
Vannacht bijvoorbeeld. Denk dat het één uur was voor ik sliep en werd toen om 6.30 uur weer wakker.

Anoniem zei

Ik slaap zodra mijn oor op het kussen ligt en word 5 minuten voor de wekker weer wakker. Heerlijk!

Ellen

Wieneke zei

Mijn man sliep erg slecht en voelde zich daardoor overdag regelmatig moe. Hij gebruikt nu sinds een maand of twee CBD-olie (2 druppels na ontbijt en 2 druppels na het avondeten - maar dat kan per mens variëren- ) en hij slaapt echt stukken beter nu.
Zo'n flesje CBD kun je on line kopen maar ook bij een goede drogisterij. Het is dus GEEN wietolie, he? Want dat is illegaal :-)

Ik hoop voor jou, dat er een oplossing komt uit die kast.

Anoniem zei

Ik las de reactie van Wieneke en moet jullie toch echt uit de droom helpen. Cbdolie komt van de cannabis sativa=wiet=illigaal=nl drugs. Het komt van een soort met weinig THC, daarvan ga je hallucineren en van deze olie dus niet. Het is aan te tonen met een speekseltest en mag je dus niet gebruiken in het verkeer. Nederland gedoogt maar het buitenland niet. Dus neem het nooit mee op vakantie want je wordt zonder pardon opgepakt voor drugsbezit. Verder heeft het een groot genezend vermogen maar een waarschuwing lijkt mij op z'n plaats. Slaap lekker. Groetjes,
Jenna

Aritha zei

Hoe slaap je nu? Ooit heb ik dit onderzoek ook gedaan. Mijn melatonine ging te vroeg van start ;)