Uitgelezen 2019

woensdag 10 augustus 2016

Mug (1)

Ik heb onlangs promotie gemaakt. Maar binnen een week werd ik tot mijn grote genoegen weer teruggeplaatst naar mijn oude functie.

Korte tijd was ik plaatsvervangend hoofdmuggenmepper op de afdeling Slaapkamer. Grote Pol is sinds jaar en dag hier in huize Pollenstein opperhoofdvliegenmuggenwespenverwijderaar en/of -doder. Gespecialiseerd in de benedenverdieping. Gewapend met glazen met papiertjes (vang de vlieg tegen het raam in het glas, schuif er een papiertje tussen en bevrijd het beest buiten), vliegenmeppers en stroomstootwapens verwijdert hij fanatiek en vakkundig ieder vliegend beest in huis, tot gekmakens toe. Rustig met de balkondeur open in alle rust genieten van een goed boek is er niet meer bij. Laatst sloeg hij mij keihard met de mepper omdat er ergens op mijn mouw een onschuldig mugje zat te genieten van het bloemetjespatroon.

Maar boven was ik dus korte tijd heer en meester. Want Grote Pol is dovig en blindig aan het worden. Hij beweert zonder bril geen mug meer te kunnen zien, laat staan dat hij met zijn oren een mug kan horen. Voor hem is het geen halszaak meer: hij slaapt toch wel want hij hoort het gezoem niet en met muggenbulten schijnt hij toch ook te kunnen leven.
Situatieschets
Jarenlang kweet hij zich van zijn taak, zwaaiend met sok of onderbroek, in de andere hand een mepper of nat washandje, behendig van bed op stoel naar nachtkastje balancerend om ook in de moeilijke hoekjes te kunnen toeslaan. Ik keek toe vanuit mijn kant van het bed en wees zo af en toe loom aan waar de mug zich bevond.
Maar nu moest ik het vuile werk opknappen. Ik ben geen aap, klim niet op stoel of bed, zwaai al helemaal niet met diverse kledingstukken, maar pak het tactisch aan. Dat leverde onvoldoende resultaat op. Vandaar die degradatie.
Grote Pol neemt er nu speciaal zijn bril voor mee naar boven en bestrijdt er weer lustig op los.

Ik heb me er probleemloos letterlijk en figuurlijk bij neergelegd.

5 opmerkingen:

van alles wat in huis en tuin. zei

Ik wilde je net gaan feliciteren met je promotie....zie ik dat je zo snel alweer gedegradeerd bent!
Nou lijkt me dat niet zo heel erg in deze functie moet ik zeggen....het lijkt me heerlijk om dat aan een ander over te laten! Ik zou het niet met kledingstukken kunnen: veel te licht materiaal....daar moet iets hards bij wat ook direct resultaat heeft! Te zien ook door de bloedvlek op het behang....dat is effectief!

ZZZZZZZ....Slaap lekker!

Geraldine zei

Hoewel ik altijd degene ben die gestoken wordt door muggen, is mijn man de muggen-vliegen-spinnenvanger. Hij is erg anti en móet ze weg hebben.
Een klamboe over je bed doet trouwens wonderen voor wat het steken betreft.
Groet, Geraldine
geraldinesleven.blogspot.nl

marijke zei

wat een leuk stukje weer, ik zie het helemaal voor me!

erika zei

Wij noemden dat vroeger op "kl...lijers" jacht gaan. De afgelopen weken was het hier ook weer flink raak en ik ben altijd degene, die gestoken wordt.
Bij het naar bed gaan geen mug te zien, maar net als je in slaap begint te vallen: "bzzzzz" Vandaag is er een hor geplaatst !!! Wat zal ik lekker slapen vannacht...

Happy Earl Grey - Elly Embregts zei

Wat heb je daar leuk over geschreven. Ik haat die kleine beestjes en eer ik mijn bril heb opgezet en aan het licht gewent ben zijn ze allang vertrokken en waarschijnlijk lachen ze zich rot om de mensen die op muggen jagen.
Ik ga je volgen en benieuwd naar wat je nog meer gaat schrijven.
Hartelijke groeten El