Uitgelezen 2019

donderdag 24 april 2014

Brief van mijn jongere ik

24-04-1984

Hoi Purperpol,

Deze brief lees ik/jij pas over dertig jaar. Als deze wereld dan nog bestaat. Ik hoop het maar van wel, anders schrijf ik dit helemaal voor niks. Aan de andere kant is het misschien ook wel gaaf als deze wereld niet meer bestaat, je begrijpt wel wat ik bedoel, hoop ik. Anders is er iets heel erg veranderd met mijn/jouw geloof.
Hoe gaat het met mij/je? Hoe voelt het om 43 te zijn? Dat weet ik pas over dertig jaar, maar het lijkt me SUPERoud. Heb ik al grijze haren? Doe ik wel wat aan mijn uiterlijk of ben ik een slons? Loop ik in truttige kleren, net als tante Riek? Of doe ik alsof ik nog dertien ben, dat kan eigenlijk ook niet. Ik hoop maar dat ik me een beetje NORMAAL gedraag.
Brei en stop ik sokken? Nee toch? Da's echt té erg. Heb ik een moestuin (dat vind ik echt het toppunt van truttigheid, dus alsjeblieft niet!!!!). Snap ik/jij de jeugd van 2014 nog een beetje? Ik hoop wel dat ik me daarin blijf verplaatsen, anders vind ik mezelf nu al STOM.
Heb ik inderdaad vijf kinderen gekregen? Ik denk het wel, want ik VOEL het gewoon. Maar met wie, dat is de grote vraag. ALSJEBLIEFT NIET met iemand uit de klas, echt, dat zijn allemaal STOMME jongens. Ik hoop met Paul R, die is leuk en heel knap. Die past wel bij mij, haha. Hij is een vriend van A. dus af en toe zie ik hem bij ons in de straat. Hij heeft zo'n leuke wipneus en grappige rode wangetjes. Dan hebben onze kinderen als jij/ik dit leest misschien ook wel wipneusjes en rode wangetjes. Echt CUTE!!!! Misschien is de oudste al twintig of zo. Die studeert vast, ik hoop geneeskunde, of iets aan het conservatorium.

Met mij gaat het goed. Ik zit in Havo 2 en ik vind het best leuk op school. We liggen heel vaak in een deuk (E, B, H en O en ik, dan zitten we op het trapje in de aula, vooral als PAUL langs komt lopen moeten de anderen lachen, maar ik schaam me dan DOOOOOD, straks vindt hij mij STOM, ik lach liever om de filmsterren uit Havo 5, die zitten ELKE PAUZE te zoenen enzo op het muurtje buiten, dat kunnen we precies zien vanaf ons trapje, echt goor).
Ik haal dit jaar best goede cijfers. Behalve dan voor natuurkunde en wiskunde, omdat ik daar geen bal van begrijp. Ik ben de enige in de klas die muziek leuk vindt en die medelijden heeft met de leraar. Ben ik nu truttig? Wat vind jij?
Eigenlijk hoef ik jou/mij helemaal niet te vertellen hoe het met mij gaat, want dat weet ik/jij allang. Ik vind het stom dat ik nog niet ongesteld ben geweest, maar als ik dat dan wel word, vind ik dat misschien wel weer heel STOM. Mijn lichaam is er in elk geval wel klaar voor, lijkt mij zo. E, van 4 jaar, zei laatst: 'Jij krijgt al borsjes.' Ik schaamde me DOOOOOOOOD!!!!! Nou ja, als ik eindelijk ongesteld word, dan ben ik VROUW.

Nou, ik stop want ik weet even niets meer.
Schrijf je terug?
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag!!!!
Purperpol, 13 jaar.

8 opmerkingen:

Vera zei

Tof en bijzonder :-)

merula zei

oooo toen lang lang geleden was je ook al leuk!

wilmi zei

Oh wat schattig. Ik zal mijn dochter ook es vragen zo'n brief te schrijven voor later..
(ik doe het trouwens altijd met kerst, voor het volgende jaar)

sillie zei

oh wat een schatje is ze, je jongere ik.

helmadix zei

Briljant!

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat kan jij je, na zo'n lange tijd!! nog goed verplaatsen in de leeftijd zeg! Ik zou het al lang vergeten zijn maar ja....dat is ook al wat langer geleden!
Leuk gedaan!

succes morgen! Horen we nog of je alles verkocht hebt?

Groetjes Trijnie

Mrs. T. zei

E B H en O??? EHBO zul je bedoelen. ;-)

Greet zei

Heeeeeeeeeeeel cute. Zou je op die leeftijd al geweten hebben dat je met een Pol zou trouwen en je daardoor die naam zou aannemen?