donderdag 21 april 2011

Dronken tor

Vandaag een spannend avontuur.
Gisteren leek het of er een helikopter op onze overloop rondvloog. Een lage brom roteerde door het gehele huis. De helikopter verloor hoogte en botste tegen de brede torso van Parapol. Pardoes stortte hij op z'n rug neer op de vloer. De helikopter bleek een dronken tor te zijn. Pinklang was hij.
Dronken torren blijken uitstekende helikopterimitators. Ook al meten ze niet meer dan vier centimeter. 
Hij roteerde nog een tijd door, in een verwoede poging weer op zijn pootjes terecht te komen. Maar als je zo lam bent als deze tor was, is het kalf eigenlijk al verdronken.
Met een glas en een papiertje redden we hem en wezen hem de vrijheid vanuit het badkamerraam. Dat begreep de tor niet meteen en in plaats van weg te vliegen, klampte hij tussen hemel en aarde zich vast aan de muur. Onmiddellijk positioneerde één van de buurtkatten zich op de mat, onder de tor die verdwaasd zigzaggend omhoog kroop, terug naar het badkamerraam. Ladderzat leek ie, ook al was er geen ladder. Een paar minuten later waren poes en tor verdwenen.

Tot zover ons torrenavontuur. Goede avond verder.

6 opmerkingen:

willem uit zevenaar zei

Afgaand op het brommende geluid, het formaat en de vrij wazige foto denk ik toch echt aan een meikever, al is het nog erg vroeg in het jaar. Maar goed, het kan een vroeg exemplaar zijn en je woont in een bosrijke omgeving. De volwassen kever vreet boomblad, met een voorkeur voor eikenblad. Om die reden wordt de meikever in mijn eigen Drenthe ook ekkelbieter genoemd.

Greet zei

De grote vraag is natuurlijk: Hoe komt dat brombeest zo ladderzat? Blijkbaar was je al vroeg aan het pimpelen en heeft ie uit jullie glas gedronken.

Jet zei

Afgaand op de cliffhanger in je verhaal ben ik bang dat de tor dit avontuur niet na kan vertellen...

Judith zei

oh help die kom ik liever niet tegen...

ChoCho zei

brrrr, dat die hier maar buiten blijft ...

Ada zei

Net als Willem dacht ik ook aan een meikever. Heb er hier ook al 2 avonden een gezien.
Dag,
ada