Uitgelezen 2019

maandag 29 mei 2017

Domme vragen

Weet u waar ze tegenwoordig domme vragen stellen? Bij het journaal! De nieuwslezer vraagt dan aan de verslaggever ter plaatse: 'Hoe erg is het daar in Manchester / Stockholm / Sint-Petersburg / Moskou / Aleppo / Parijs?' Of: 'Hoe warm is het daar aan het strand in Scheveningen / Hoek van Holland / Costa del Sol?' En dan moet de verslaggever uitleggen hoe heel erg / heel warm / heel koud / heel mooi / heel grappig / heel hartverscheurend / heel spannend het is.
Let maar eens op, komt bijna elk achtuurjournaal weleens voorbij.

Vandaag in het centrum, in de smorende hitte waar ik snel doorheen waadde voor een boodschapje, sprak zo'n verkoopjong me aan: 'Bent u duurzaam?' 'Hartstikke!', antwoordde ik en ik woei hem met een geërgerd handgebaar weg, maar op hetzelfde moment dacht ik: ben ik duurzaam? Wát een vraag. Ik had moeten zeggen dat ik mezelf al 46 jaar niet weggegooid heb! Maar ja. Zo gaat dat nu eenmaal met slimme antwoorden, die komen altijd twee seconden te laat bij me op.

'Zo, Purperpol. Hoe erg is het gesteld met je adremmiteit?'
'Nou, meneer de vragensteller, daar moet ik eerst twee seconden over nadenken.'

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Mjah, adrem, dat ben ik ook niet echt. De leuke gevatte antwoorden komen uren later. Duurzaam ben ik wel, duurzaam genoeg. En vegetarisch ben ik niet, maar ik eet weinig vlees, goed genoeg. Ik heb met "dat soort dingen" nl gemerkt dat als ik er helemaal voor ga, ik een vreselijk persoon wordt. Je kent dat wel, als zo'n exroker die alle rokers hele verhalen oplegt te luisteren.
Dus ik doe vanalles redelijk goed. Niet perfect, niet slecht, maar ergens daartussen.

MeMaree zei

Inderdaad, ik zat me er pas nog te ergeren... Hoe erg zat ik me er aan te ergeren? Nou, ongeveer 50. En adrem zijn, oh dat mis ik ook wat. Vooral bij de huisarts als hij me wat meewarig aankijkt, van: daar heb je d'r weer zo één. Bedenk pas als ik d'r weg ben, wat ik had moeten zeggen.

Anoniem zei

Ja, in mijnheerde ben ik heel adrem, maar in het echt.... Toen ik 2 jaar geleden een herseninfarct kreeg en 24 uur ter observatie op BRAINCARE lag, heb ik mijzelf nog wel bedacht dat ik genoeg brains had om zorgen om te maken, maar dat heb ik de neuroloog natuurlijk nooit verteld��

Bertiebo zei

Ik ga opletten al wil ik dat eigenlijk niet, maar dan doe ik het toch. En adrem ben ik ook al niet.

Vlijtig Liesje zei

LOL. Hopelijk krijg je de vraag nog een keer. Ik vind je antwoord geweldig.

Nietzomaarzooo zei

Als het moet kan ik redelijk adrem zijn. Zo werd ik ooit aangeklampt door een jongen met klapper die me vroeg of ik van zeehondjes hou.

"Ja, met een lekker knoflooksausje erbij - heerlijk!".

Ipie zei

Een "verkoper" op straat: "Heeft u iets over voor noodlijdende studenten?"
Ik: "Daar heb ik er thuis 5 van!"