Vandaag is het de Nationale Pindakaasdag en waar kun je dan beter mee ontbijten dan met een verse boterham met het bruine goud? Mmmm. Zo lekker.
Ik weet het, het uitroepen van zo'n dag is een marketingstunt, maar dat vind ik in dit geval helemaal niet erg. Trouwens, voor mij is het praktisch elke dag wel pindakaasdag.
Nog lekkerderder vind ik zo'n bammetje met schijfjes komkommer en sambal, maar da's meer voor de lunch.
De Polletjes waren er vroeger ook verzot op en Kleuterpolletje 1 noemde het om d'een of d'andere reden altijd Píkkeballe (met een verzaligd lachje op z'n smoeltje) en dat bekt me toch lekkerrrrrr...
12 opmerkingen:
En daar dan plakjes banaan op!
Smullen!
groetjes, Franca.
Ik was een tijdje helemaal afgeknapt op pindakaas. Kwam doordat ik zonodig zelf een potje moest vullen in een biowinkel. Niet te eten! Nu ik dit lees gauw weer een pot gewone kopen
Weet je wel hoe lekker plakjes banaan erop zijn....jammie!!
Is het morgen hagelslagdag....ook leuk!
Ik zit te wachten op de 'laten we eens normaal doen-dag' ;-)
Ik heb het echt jaren niet gegeten en nu sinds een jaar weer vrij regelmatig. Maar vandaag nog niet.
Mmmm, een vers kapje met roomboter en pindakaas!!
Héérlijk...met stukjes noot!!
Er zijn een paar dingen waarmee je mij echt het huis uit jaagt; pindasaus en pindakaas, zoute haring, roken en het geluid van een stofzuiger.
Bij het stofzuigergeluid wil ik nog opmerken dat het alleen geldt als ik bezig ben met iets anders en een ander stofzuigt (dezelfde ruimte). Dat houdt zeer nadrukkelijk niet in dat stofzuigen mijn exclusieve domein is, al ben ik wel vaak de persoon die stofzuigt.
Is op de een of andere manier weggevallen; waarschijnlijk niet getypt, maar achter de eerste alinea had nog moeten staat: "Heb meer met Sint Pannenkoek"
Nieuwste verslaving: pindakaas met humus!!!
Nooooit pindakaas. Ik lust veel, maar dat niet :-)
Smaken verschillen.
Pindakaaskoekjes :D
1 cup pindakaas
1 cup boter
1 cup bruine basterdsuiker
2 eieren
3 cup bloem
2 theel. vanille
1½ theel. baksoda
1½ theel. bakpoeder
Roer de boter romig. Roer de pindakaas en suiker er doorheen en daarna één voor één de eieren.
Zeef de bloem, baksoda en bakpoeder boven de kom en spatel ze door het pindakaasmengsel.
Vorm er balletjes van, druk ze plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze ca. 10 min. bij 170 °C.
Lekkere variant: voeg een halve cup gehakte ongezoute pinda’s toe.
1 cup is iets meer dan 2 dl.
Afke
Een reactie posten