maandag 15 juli 2013

Later, als ik lief ben

Later, als ik lief ben en rimpelige appelwangetjes heb, wil ik in zo'n popperig huisje wonen.

Later, als ik lief en appelig in een popperig huisje woon, wil ik er zo'n boertje bij. Een lief, zachtaardig boertje met een pet.


Later, als ik met m'n lieve boertje met zijn pet en appelwangetjes in dat popperige huisje woon, wil ik er ook een weitje met een geitje-met-een-sik bij.


Later, als ik met die geit-met-een-sik en dat lieve boertje in dat popperige huisje woon, wil ik er ook een koppig ezeltje met fluwelen ogen bij dat verdrietig gaat balken als je 'm niet elke dag over z'n zachte grijze vachtje aait.


Later, als ik met dat fluwelen ezeltje, die geit-met-een-sik en dat lieve boertje met de pet in dat popperige huisje woon, wil ik er ook kippetjes bij. Kippetjes die eitjes leggen.

Later, als ik met die kippetjes die eitjes leggen, dat fluwelen ezeltje, die geit-met-die-sik, dat boertje met de pet in dat popperige huisje woon, bak ik met de eitjes van de kippetjes in mijn boerenkeukentje met de frisse rood-witgeblokte gordijntjes pannenkoeken.En die besuikerde opgerolde pannenkoeken smikkelen we dan schommelend op onze schommelbank op, terwijl we samen met de geit-met-de-sik, de fluwelen ezel en de kippetjes uitkijken over het groenste groene glooiende korenveldje achter ons popperige huisje. Dan geeft het boertje met de pet me nog 's een zoentje in mijn nek en giechel ik even. En dan wrijf ik mijn rimpelige appelwangetje tegen zijn grijze baardje en dan zeggen we tegen elkaar: 'Ik hou van je.'

Later als ik lief ben.


9 opmerkingen:

Greet zei

Ach, wat een schattige droom. Ik mis overigens je tuintje met heel veel bloempjes. En waar zijn de kinderen en kleinkinderen? Later, als ik lief ben, zeg je. En wie zegt er dat je nu niet lief bent?

Mrs. T. zei

Ik mis ook de zoons, hun partners en de 8 kleinkinderen. Verder is het een prachtige wens.

Inge zei

Mooie wens, voor later :-)

wilmi zei

Schapen zijn wat rustiger van aard. Mijn vader zei altijd dat je van geiten leert vloeken. (mmm...niet zo mooi, dat was omdat ze altijd wilden uitbreken denk ik)
Misschien dat je droom nog bij te sturen is?
Oh, en aardbeien
die horen er ook bij volgens mij.
slaap lekker.
En een beetje lief zijn hè;)

Saskia Bruinsma zei

'n Mooie toekomst ga je tegemoet ... als je tenminste een beetje lief bent ... later!

merula zei

ow hoe lief!
Wil je misschien later als je rimpelig bent een ook een rimpelig buurvrouwtje? Want dan meld ik me wel aan hoor! Dan kom ik zelfgebakken appeltaart brengen en het ezeltje aaien enzo :)

mrs H. te B. zei

Ohh, wat een mooie droom op de vroege ochtend! Maarre, dat lieve boertje heb je toch al, als ik goed kijk? En voor de rest droom ik met je mee, inclusief die rimpelige appelwangetjes....

Anoniem zei

Je moet ook oefenen. Dus Opperpol met petje meenemen naar een uitzicht naar keuze, pannenkoeken keurig in de rol verpakt in een rood-wit geblokt tafelkleedje. Samen lekker zitten en nu al weten dat je heel erg leuk en lief bent. Misschien krijg je dan ook NU al dat kusje achter een oor....OEfenen, oefenen. Baart kunst. Astrid.

GewoonHannahblogspot.com zei

Há Purperpol.... ik vond je zomaar.... en ik bleef hier een poosje hangen, want je schrijft zo leuk! Dus dacht ik, kom, ik ga haar volgen, dan hoef ik haar niet steeds op te zoeken..... en krijg ik ze zomaar in mijn postvak! Nog steeds via blogger.... Dus,
Dag!
Hannah